Leírás

Sikeres élet egy multinál. Hogyan? Saját tapasztalatok és vélemények, praktikus tanácsok, általánosítás és pesszimizmus nélkül. Kommentelni kötelező, vendégírni szabad. Fekete, fehér, igen, nem.

Facebook

    

Karrierút

karrierutam.jpg

Utolsó kommentek

  • ColT: "a Főnök képes legyen helyes szakmai válaszokat adni a beosztottai kérdésére, sőt egyfajta szeniorként gondoskodjon is arról, hogy helyes eljárások legyenek a multinál." Meg hogy fogalma legyen, mi ... (2015.02.04. 16:50) Mihez értsen a Főnök?
  • Online Távmunkás: Most jutott eszembe a blog, de látom, hogy véget ért a multikarrier... (2014.08.28. 14:42) Mit NE tegyél egy állásinterjún?
  • ______________ (törölt): szerintem ezek a ceo bérekre vonatkozó adatok irreálisak. nem hinném, hogy magyaro.-n néhány tucatnál több alkalmazott (ceo) van, aki 260 dolláros órabért kap. lehet, hogy van tíz cég az országban, ... (2014.03.15. 17:20) Grafikon: Mennyit keres a főnök?
  • Mj: @Fekete Pestis: Mivel két oldalon vannak fenn az adataim, ezért nem túl bonyolult "menedzselni" őket. (Plusz van egy, amit már nem is használok, csak fényképlerakat.) Egyébként elég sok hasznom szá... (2013.11.04. 11:46) Mit NE tegyél egy állásinterjún?
  • Mj: @Csumpitáz Béla: Nem szerintem antiszociális, hanem rengeteg munkaadó gondolhatja és gondolja is így, amiről neked is, meg nekem is megvan a magunk véleménye, de ezek szerint másodszorra sem voltál... (2013.11.04. 11:35) Mit NE tegyél egy állásinterjún?
  • Utolsó 20

Mit NE tegyél egy állásinterjún?

2013.10.22. 03:04 - Engineer001

akos1.jpgAz előkészületek kitárgyalása után mai témánk ismét az interjúkkal lesz kapcsolatos, ráadásul egy vendégírás keretében. Engineer001 összegyűjtött néhány pontot, amire érdemes odafigyelni egy ilyen meghallgatás során.

"Igen, igen, tudom, hogy volt már itt egy hasonló bejegyzés önéletrajz-témában, de én most villantanék egy képet a másik oldalról. Mivel nem szeretnék nagy követ dobni a fórumozós-gyalázkodós tengerbe, ezért leszögeznék néhány dolgot így előre:


• eddig mintegy száz szakmai jellegű és HR-es interjút bonyolítottam le jelöltekkel, ami egyszerre sok és kevés; ez kábé azt jelenti, hogy már van fogalmam a dolgokról, látok rossz gyakorlatokat és összefüggéseket, de nem áltatom magam azzal, hogy ismerem a Bölcsek kövét a témában;
• főként mérnöki területtel dolgozom, lehet, hogy az eztán leírtak a sales/bolti eladó/rúdtáncos/marketingmenedzser állásokra jelentkezőknél nem annyira találnak be;
• nem a nagytutit mondom, hanem a tapasztalataimat. Örülök, ha gondolatot ébreszt, de elfogadom, ha ignorálod/vitatod őket, főként, ha azt kulturált módon teszed.

Ahonnan indulunk, az az interjú kezdete. Az önéletrajzod predesztinálta számodra a lehetőséget, hogy személyesen is meghallgattass, van címed, időpontod, kontaktod. Hogyan tovább?

Első közhely: ne késs 

Bármilyen indokot hozol a naaaagy-naaaagy forgalomról, elhunyt nagymamákról, ezt nem tudod a továbbiakban meg nem történtté tenni. Azt fogjuk mondani, hogy semmi baj, de rákerül a lapodra. Ha súlyosbítod (pl. pozitív tulajdonságaid között megemlíted a pontosságot/precízséget), további rossz pontokat szerezhetsz. Érkezz harminc-negyven perccel (igen, jól látod) korábban, ebbe az időbe egy húszperces késés is belefér, járd körül az épületet, sétálj, nyugodj le. Nézz körbe a bejárat mellett olvasgasd a híreket, nézegesd a kiállított termékeket, tanuld meg a céglogót, ezek az infók még akár jól is jöhetnek az interjú során. Ha úgy kezdesz egy mondatot, hogy „Mivel Önök tudtommal a 2012-es adatok alapján 35.500 embert foglalkoztatnak tizenhét különböző európai országban, így bízhatok abban, hogy itt biztosan multikulturális környezetben dolgozhatok, és...” – na azt mindenki zabálja és vadul bólogat , meg aztán gyűlnek a piros pontok, pedig Te csak elmondtad, amit fél órával azelőtt olvastál a portán.

Öltözet: bármit, csak ne végletet

Farmer pólóval – teljesen jó. Szakadt farmer motörhead-es, lángoló koponyás pólóval – nem jó. Vasalt nadrág inggel ? – Teljesen jó! Öltönynadrág kitűrt farmeringgel ? – neeeeeeem jó. Hosszú, nagyzsebes vászonnadrág fekete ingpólóval ? Lehet jó. Rövidnadrág szandállal ? – nem jó. Végső szabály: ha végképp nem tudsz dönteni két outfit között, akkor, mindig válaszd az elegánsabbat, azzal nem ronthatod el. Egy öltöny-ing-nyakkendő kombinációt nem kell magyarázni (főképp, ha betűröd az inget a nadrágba, mert ennek hiányában azonnal a véglet kategóriába pottyansz nálam – és sajnos ezen konkrét eset nem példa nélküli a praxisomban)

Készülj fel a saját CV-dből

Komolytalan ember benyomását kelted, ha nem emlékszel rá, melyik évben végezted el az egyetemet, vagy évekkel eltéveszted, hogy mikor váltottál a második munkahelyedről a harmadikra. Súlyosbítás: megpróbálod az előttem fekvő önéletrajzodból kipuskázni. Please don’t do that.

Ne arcozz

Ne légy fölényes, kioktató, túlságosan önérzetes, ne dobálózz idegen szakkifejezésekkel. Irritál és késztetést érzek rá, hogy letörjelek. Ehhez általában elég belemennem egy témába elég mélyen, és kiderül, hogy a szakdolgozatod egy részénél idegen app-okat használtál fel, a teamleadersztorid egy háromfős csapat korlátozott ideig történő vezetésére vonatkozik, vagy hogy én szemben Veled pontosan tudom, hogy mi a különbség a regressziós teszt és a reteszt között. Ha nincs szerencsém, akkor megvédheted az álláspontod és mehetünk tovább. Ha viszont betalálok egy témába, ahol combosabbnak adtad el magad, mint amilyen valójában vagy, akkor ott csúnyán a falnak viheted magad és az interjú az én szempontomból a továbbiakban formális időkitöltéssé silányulhat. Légy határozott, korlátozódj a tényekre, azokat próbáld meg minél részletesebben bemutatni.

Ne gyere folyton a sztenderd dumával

Vannak panelválaszok, persze, preferáld csak a csapatmunkát, mondd magad rugalmasnak, kommunikatívnak, mutass hajlandóságot minden képességed továbbfejlesztésére, tűnj motiváltnak. Viszont ha minden szituációban ilyen sikamlós, nem konkrét, megfoghatatlan válaszokat adsz, rövid időn belül elegem lesz. Akkor meg egyetlen célom lesz, ebből a komfortzónából téged kirángatni, hogy megmutasd az igazi arcodat, ne ezt a felvett álarcot. Az meg sokféleképpen elsülhet...Én nem a tökéletes választ keresem, hanem azt, amelyiket őszintének látom. Ha valakinek minden munkatípushoz van kedve, amit felkínálok, annak halvány fogalma sincs róla, mit szeretne. Aki minden kérdésre remekül ülő, perfekt, de csak általánosságban mérhető választ ad, annál az interjú végén nem tudom, hogy melyik általam képviselt nyitott pozícióba tegyem. Úgyhogy ilyenkor alkalmanként a szemetesbe teszem.

Tolok egy rossz példát:
- Milyen irányban képzeled el a karriered továbbfejlesztését ?
- Szeretnék új tapasztalatokat gyűjteni és új kihívásoknak megfelelni.
- Rendben, milyen területeken ?
- Bármilyen területem, ahol eddigi ismereteimet kamatoztathatom.
- Ennél konkrétabban ?
- Fontos számomra, hogy csapatban dolgozzak, és hogy változatos feladatokat kapjak.
- Oké. Fejlesztés vagy gyártás ?
- Az attól függ, mi a feladat pontos definíciója.
- A fejlesztői munkánál szoftverfejlesztésről van szó, míg a gyártásnál a gyártás gyártósori támogatásáról. Melyiket érzed közelebb a személyiségedhez ?
- Mindkettőt, mert mindkét területen vannak már tapasztalataim.
- Ez az önéletrajzodban is benne van. Engem az érdekel, hogy mit SZERETNÉL csinálni, nem pedig azt, hogy mit tudnál. Ha választhatnál, milyen munkát végeznél szívesen ?
- Olyat, ahol folyamatosan új kihívásoknak tudok megfelelni és új tapasztalatokat tudok gyűjteni.
- ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Légy őszinte

Vagy ha már füllentesz, túlzol, akkor légy következetes és találd ki a sztorid bombabiztosra, hogy az ötödik releváns kérdésre is ugyanazt a konzisztens választ add. Ha diszkrepanciát szimatolok, kíméletlenül belemegyek. Hogy lehet az, hogy te a csapatmunkában hiszel, ha az interjú során meg kiderül, hogy a diplomamunkádtól elkezdve a gyakornoki/teljes munkaidős állásig jórészt mindent egyedül toltál végig ?

Ha valamiből alapfokú a nyelvtudásod, akkor ne írd be a CV-be

Legfőképpen akkor ne, ha van egy másik nyelv, amit jobban beszélsz. Ha az angolod kommunikációképes, a németed meg alap, akkor én egyszer csak majd angolra váltok a beszélgetés során. Eldiskurálunk, én elégedett vagyok, majd megkérdezem, hogy megpróbálhatjuk-e a németet. Te meg izzadsz, szabadkozol, hogy régen tanultad, meg passzív nyelvtudás blabla, rosszabb esetben megpróbálod. Ilyenkor én hagylak habogni, mert dühös és csalódott vagyok, hogy minek írtad be, ha egy épkézláb mondatot nem tudsz kimondani. Ha viszont nem írod be és rákérdezek, és te meglepsz azzal, hogy nem a nulláról indulunk, hanem neked már vannak német ködpamacsok az agyadban, akkor boldog vagyok és körmölöm be a jó pontot. Érted a különbséget, a nyelvtudásod ugyanaz, és mégis mennyire más vele a megítélésed...

A viselkedésed és a személyiséged sokkal-sokkal fontosabb, mint gondolnád

Egy óránk van Téged megismerni, Te számunkra az leszel, amit abban az egy órában villantasz. Azt kell elhitetned velem, hogy Te nemhogy képes leszel elvégezni azt a munkát, amit kínálok neked, hanem szeretnéd is ezt csinálni. Küldtem el hatoldalas, veretes CV-s , nagyarcú hőzöngőt és vettem fel szerény tapasztalatú fiatalt, akin viszont azt láttam, hogy olyan motivált, hogy felszántja nekem itt a pályát. Vettem fel olyat, aki beismerte, hogy vannak időmenedzsment-problémái, amin folyamatosan javítana; és rúgtam ki olyat, aki hosszas, idegtépő, megjátszott gondolkozás után sem tudta egyetlen fejlesztendő tulajdonságát sem megnevezni. A velem együtt az interjún részt vevő HR-esek jórészt pszichológus végzettségűek, nem csak azt nézik, hogy mit mondasz, hanem azt is, hogy azt hogyan mondod. Ne a tudásodról győzz meg minket, arra való a CV. Arról győzz meg minket, hogy micsoda jól lehet majd Veled együtt dolgozni, erre való az interjú. Önmagában nem elég, hogy jó vagy, nem elég, hogy öt diplomád van, és nem elég, hogy NASA fejlesztő voltál 6 évig. Nem papírokat és diplomákat keresünk, hanem kompetenciákat, azok pedig sokkal inkább a személyiségben, készségeidben és képességeidben gyökereznek, mintsem a tapasztalatokban/tudásban.

Soha ne panaszkodj előző munkáltatódra, főnöködre, kollégáidra!

Körülötted mindenki kretén volt, és egyedül te voltál a fáklyafény a sötét éjszakában, vagy hogy a volt főnököd kompetenciái kétéltűek alsó fertályához hasonlíthatóak voltak – semmiképpen sem elegáns és nagyon rosszul hangzik, még akkor is, ha az utolsó szóig igaz. Mindvégig maradj diplomatikus ezen a téren, ne mocskolj, ne uszíts. Minél jobban belemész, annál inkább azon kezdek majd gondolkodni, hogy ugyan RÓLAM és az én cégemről mit fogsz majd mondani egy fél év múlva...és hogy kell-e egy ilyen a csapatomba. Persze ne hazudj, fogalmazz! Rossz példa: „A kollégáim nem voltak képesek elvégezni a munkájukat, én a fél éves gyakorlatommal tízszer jobban értettem hozzá, mint ők”. Helyette inkább: „Nem éreztem úgy, hogy abban a kollektívában szakmailag fejlődni tudok” – és így tovább.

Utolsó téma legyen a salary

Nem, nem fogom elárulni a tökéletes megoldást, sőt, számokat sem fogok mondani, igazából csak egy dologra hívnám fel a figyelmed: készülj erre a kérdésre! Amikor megkérdezzük (márpedig megkérdezzük!), hogy mi lenne a fizetési igényed, arra egyetlen igazán rossz válasz létezik, a „Nem tudom”, vagy az „Ezen még nem is gondolkodtam”. Kérdezz körbe a témában az interjú előtt, olvass elemzéseket, kimutatásokat, vagy ha végképp nincs ötleted vagy támpontod, írd össze, mennyi pénzre van szükséged egy hónapban, hogy megélj, adj hozzá harminc százalékot és uccu. Intervallumot megadni ér, sőt ajánlott, ahol az alsó legyen tényleg a minimum, amiért váltanál/elhelyezkednél, a felső határ meg maximum 15-20%-kal legyen nagyobb az alsónál, különben komolytalan a bérigény-megadás. Minden cégnél minden pozícióhoz van egy sáv, amibe bele kell találnod, de ezt még rengeteg faktor módosítja, a tapasztalatod, tréningjeid, tudásod, illetve az interjún nyújtott teljesítményed – ezektől függ, hogy a sáv aljához, vagy a tetejéhez fog tartozni a fizetésed.

Összefoglalásul egy Forma-1-es hasonlattal élve: az önéletrajzod az időmérő, és az interjú a futam. Az időmérős teljesítményeden lehet rontani, javítani, de lényeg az, hogy lehet bármilyen az időmérőd, a futam eredményeit körmölik be az évkönyvekbe, és a végén győztest az alapján hirdetnek.
Az interjún való szereplés kulcsfontosságú az alkalmazás/kiválasztás szempontjából, a végére hadd váljak kissé patetikussá: egy óra alatt meg lehet nyerni, de akár el lehet bukni mindent – kéretik hát komolyan venni."

karrierutamBIG.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és örömmel olvasod a Multikarrier lényegbevágó és szókimondó írásait, lájkolj minket a Facebookon és oszd meg ismerőseiddel a legfelkavaróbb bejegyzéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://multikarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr905560662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anselmo 2013.10.22. 14:36:01

"Ne légy fölényes, kioktató" - na ezt érdemes megjegyezni minden ifjú titánnak. Ott ül velem szemben a fiatalember, nem tud semmit, semmiben nincs tapasztalata, de megmondja nekem a tutit. Én pedig sok sikert kívánok neki a továbbiakban.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.22. 14:38:39

öltöny-ing-nyakkendő kombinációt nem kell magyarázni (főképp, ha betűröd az inget a nadrágba, "
na várjunk csak, farmer, jó cipő, sportzakó...nyakkendő nélkül...de nem betűrt ing? az mehet?
öltöny nyakkendő..betűretlen ing az vicces...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.10.22. 14:40:11

"...ha végképp nem tudsz dönteni két outfit között...

Súlyosbítás: megpróbálod az előttem fekvő önéletrajzodból kipuskázni. Please don’t do that."

Ugyanakkor:

"Ne arcozz
Ne légy fölényes, kioktató, túlságosan önérzetes, ne dobálózz idegen szakkifejezésekkel."

Ja kösz. Kérném a cikkírót, hogy fogadja meg a saját tanácsait.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 14:40:19

Késésért rossz pont jár? Szép fekete? Esetleg több is?

Oszt méééé?

Mintha az előző szösszenetedben olvastam volna olyat, hogy ha az interjúztató késik 10-20 percet, az nem probléma.
De, mindkét késés probléma, és az egyik büntetése meglehetősen nagy gyökérségre vall ha a másiknak meg belefér.

Arcoskodás

Azt minek lehet nevezni, ha valaki kijelenti, hogy bárki diplomamunkájába bele tud kötni, és kiforgatja belőle, hogy a fele másolt, vagy mások által költött.

Szerintem te arcoskodsz, nem kicsit, nagyon, de ha akarod belemehetünk.
A mérnöki terület elég tág, hidd el, téged is bele lehet vinni olyan dolgokba, amiről mérnöki ismereteid dacára lövésed nincs. Ha gondolod vitatkozhatunk a Polikromatikus Akusztooptikai Modulátor csatornáiról, vagy esetleg egy keltetőgép beszabályozásáról, amibe csirketojás helyett kacsatojást kell tenni.

Szóval aki itt arcoskodik, az inkább pont te vagy.

eau sauvage 2013.10.22. 14:43:13

"ne dobálózz idegen szakkifejezésekkel. Irritál és késztetést érzek rá, hogy letörjelek"
1. Nem ez a dolgod. Hanem az, hogy megtaláld a legmegfelelőbb embert a feladatra/pozícióra. (és nem az, hogy a leg "meg nem felelőbbet", óriási a különbség).
2. Mondja az, aki a következő mondatában a "idegen app-okat használtál fel" szófordulatot írja....

Miért is terjedt el a köztudatban a HR-es picsa kifejezés? Függetlenül attól, hogy te férfi vagy nő vagy...

egyhatosmotor 2013.10.22. 14:48:31

""ne dobálózz idegen szakkifejezésekkel. Irritál és késztetést érzek rá, hogy letörjelek"

meg a büdös kurvaanyád, az. Te, hr-es fospocsolya, te csak asszisztálni vagy ott. Csak azért létezel, hogy ne az igazi döntéshozók fárasszák magukat a hülyékkel. Szóval te csak ne érezzél késztetést, hanem végezd a dolgod. Amatőr, aki hagyja magát érzelmileg befolyásolni.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 14:49:35

"Ha valamiből alapfokú a nyelvtudásod, akkor ne írd be a CV-be"

Ecsém, te nagy gyökér vagy. Miért ne írnám be. Benne van, hogy alapfokú. Nincs túlzás, felesleges ezt ennél jobban variálni. És, tilos? Bele kell kérdezni, kiderül hogy mennyire alapfokú, oszt be lehet írni az eredményt, hogy pohár vizet tud kérni, vagy megérteti magát egy normális beszélgetésben.
Ha nincs beleírva, mit csinálsz? Rákérdezel a szuahélire, arabra, és még vagy 30-40 nyelvre, hátha beszéli valamelyiket alapfokon?
Nagyon zűrösek a dolgaid.

gabardin 2013.10.22. 14:53:46

"Ne gyere folyton a sztenderd dumával" ezt az egyet fogadd meg, a többi kuka
Add önmagad, lehet hogy pont Te hiányzol a csapatból

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 14:54:12

"és hogy kell-e egy ilyen a csapatomba."

Újabb képzavar. Nem a te csapatod.

encir 2013.10.22. 15:00:54

@Don Quixote de la Ferko: hát ez az -egy HR-esnek tulképp csak HR-es pozícióra jelentkezőt kellene felvételiztetnie. :-)
A szakmára jelentkezőket a főmérnöknek meg a leendő munkatársaknak kellene meghallgatnia, az a fontos, hogy nekik legyen szimpatikus.

egyhatosmotor 2013.10.22. 15:03:49

A hr-es naplopók azt nem értik meg, hogyha a jelölt az interjú alatt az arcukba fosik, vagy pofánhányja őket, akkor sem az ő tisztjük eldönteni, hogy alkalmas vagy sem.

De persze ilyen fasz posztokat meg írogatnak.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 15:05:05

@encir:

Nem gond az előszűrés, csak ez a szerencsétlen nagyon összetéveszti magát valakivel.
Annak ellenére, hogy egy éve munkanélküli vagyok, szerencsére nem vagyok rászorulva arra, hogy ilyenekhez járjak, de a poén kedvéért lehet, hogy jelentkezek pár helyre, aztán megnézzük a HR-zseni szakmai felkészültségét ahogy a saját területemen le akar nyomni.

kártékony 2013.10.22. 15:05:22

Szerintem nagyon találó post. Én hosszú évek óta ösztönösen úgy viselkedek, ahogy a postoló tanácsolja.

Soha nem vettek még fel sehova. :))

flamer 2013.10.22. 15:09:56

@Don Quixote de la Ferko: "Újabb képzavar. Nem a te csapatod."

Ha figyelmesen elolvasod, akkor kiderül, hogy ezt nem HR-es írta, hanem az az ember, aki új embert keres a csapatába. Mentségedre szolgál, hogy a jelek szerint nem csak neked vannak problémáid a szövegértelmezéssel, hanem az itt kommentelők többségének is.

egyhatosmotor 2013.10.22. 15:11:22

@flamer: na és? A hr-eseket szidni időtlen szórakozás

smartdrive 2013.10.22. 15:12:14

"A velem együtt az interjún részt vevő HR-esek jórészt pszichológus végzettségűek"

akkor TE mi a faszt keresel ott? kiscsávó

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.22. 15:15:34

- Milyen irányban képzeled el a karriered továbbfejlesztését?
- Jelenleg életem átmeneti időszakában vagyok. Eleve nem vagyok karrierista, inkább a pontos munkavégzésre koncentrálok, szeretnék új tapasztalatokat szerezni, s azokat a gyakorlatban alkalmazni. Remélem, hogy jelentkézesem az állásra sikeres lesz, s így lehetőségem lesz erre. Természetesen ez nem jelenti, hogy nem tartom fontosnak az előremenetelt, a fejlődést, azonban ezt inkább hosszabb távú szempontnak tekintem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.22. 15:17:59

"A viselkedésed és a személyiséged sokkal-sokkal fontosabb, mint gondolnád"

A legbiztosabb megoldás interjún a szerénység, a határozottság, s a mértékletesség művészi keverése. Az interjún való részvétel nem egzakt világbéli dolog, hanem a művészi önkifejezés része.

A legfontosabb: nem szabad sosem őszintének lenni teszteken, viszont az elvárt választ sem szabad bejelölni, mert ezt úgysem hiszik el. Ez a keresztkérdésekre is igaz. A középút a megoldás.

Pl.: Tud Ön túlórát vállalni, ha esetenként szükségeltetik?
- Nem tudok sajnos, mert a feleségem mérges lesz, a kutya bepisil, nincs aki kivigye sétálni, a gyerek állandóan beteg, állatkertbe kell vinni a nagymamámat minden hétvégén, s a szabadidőmben elfoglalt amatőr pornórendező vagyok. - ROSSZ válasz.
- Igen, bármikor szíves túlórázom, mert a munka a mindenem és az Önök cégénél dolgozni számomra megtiszteltetés, ha felvesznek, magamra tetoválom a cég logóját. - ROSSZ válasz.
- Igen, valószínűleg el tudom intézni esetenként, ha előre szól a főnök. - JÓ válasz.

Szóval fogjunk kezet határozottan, szerényen hallgassuk a kérdéseket, majd határozott választ adjunk. Inkább határozott hülyeséget mondjunk, mint okos dolgot határozatlanul. Amikor válaszolunk, nézzük a HR-es szemébe, igyekezzünk éreztetni vele, hogy kemény, határozott emberrek áll szemben. Ha a HR-es vicceskedik, akkor mosolyodjunk el, de nem röhögjünk harsányan.

Mindenképpen éreztessük, hogy dinamikus egyéniség vagyunk. Igyekezzük az interjú vége felé visszakérdezni valamit, picit fecsegni. Ezzel éreztetjük, hogy képesek vagyunk a beszélgetést irányítani, nem dőlünk be mindenkinek.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.22. 15:20:29

"Utolsó téma legyen a salary"

A válasz attól függ, hogy:
- meglévő munkádat akarod megváltoztatni egy másikra, azaz nem vagy nagyon rászorulva a pénzre.
- munkanélküli vagy, szorult helyzetben.

Physim31419 2013.10.22. 15:21:07

A sok mocskolódó és kioktató posztokból is kiindulva, ez egy jó írás.

egyhatosmotor 2013.10.22. 15:21:28

Egyébként akkor fasság ez a megfelelés-dolog.

Én elég antiszociális vagyok, a cégnél senkivel nem beszélek, a közvetlen kollégákkal épp annyit, ami a napi munkához kell, magánélet-szórakozás megbeszélése, ugyan. Reggeltente beérve nem is köszönök senkinek, ha direkt szólnak hozzám, akkor lehető leggyorsabban lerázom ("nem érek rá, küldd el írásban"). Céges rendezvényen sosem voltam, hiába rikácsolt a személyzetis kurva, hogy kötelező. anyád az. Munkaidő után nekem nincs olyan kötelező, evvel röhögtem pofán.

Emiatt a sok jó tuladjonságom miatt igazából bármelyik dolgozó megölne egy hamburgerért cserébe, viszont évek óta én hozom a cégnek a legnagyobb projekteket, amiből dől a lé, hogy lehessen a többi fasznak luxuskarácsonyi buli, meg legyen miből a hr-es kurvának is fizetésemelése.

Szóval nem minden csak fekete és fehér.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 15:22:04

@flamer:

Igazad van. Mivel már az elejétől kezdve arcoskodott, nem igazán szenteltem neki túl nagy figyelmet. Pontosan azt kapta, amit érdemelt, és abban is igazad van, hogy nem én vagyok az egyetlen, akitől megkapta a neki járót.
Szerényebben többet ért volna el ezzel a förmedvénnyel.

flamer 2013.10.22. 15:26:34

@Don Quixote de la Ferko: Lófaszt arcoskodott, sőt, előre felhívta a figyelmet, hogy nem áltlában mondja meg a tutit, hanem a saját, műszaki területen szerzett tapasztalatait osztja meg. Egyébként nagyjából bárki, aki már megfordult ilyen szituációban, nagyjából alá tudja támasztani, hogy nagyjából ez a sikeres taktika - akkor is, ha pár ponttal nem feltétlenül ért egyet.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 15:28:27

@egyhatosmotor:

És még nem mentél át saját vállalkozásba a hozott bulival?
Valllllami nem smakkkk. Ez a mai világban szokatlan.

TitiRobin 2013.10.22. 15:31:10

Engineer001:
Mit mondsz arra a helyzetre (amiben én már voltam), ha épp akkor szakad ki az ég, amikor az ember lánya már csak 10-20-50 (ahogy tetszik) lépésre van a címtől, és pár másodperc alatt bőrig ázik. Ha nem is késik el, a megjelenésének annyi, és egy jobb irodába nagyon kényelmetlen igy bemenni - ill. bemutatkozó beszélgetésen megjelenni. Erre is van 'orvosság'?

Kotros Borisz 2013.10.22. 15:31:28

Most legalább leírta egy HRes, hogy miért ilyen gyökér az egész szakma. Nyilván a komplett hülyéket ki tudja szűrni, de én már láttam olyat, hogy HRes által visszautasított jelölt a linemanagertől megkapta a pozíciót, és még mindig ott van.
Az arcból kellene visszamenni, és belátni, hogy nem a HR miatt van üzlet, és nem miattuk létezik még a cég, hanem ez egy kiszolgáló része az egésznek.
Az hogy a HRes pszichológus végzettségű (mint hivatkozás bármire), ezen meg konkrétan röhögő görcsöt kaptam, mert a leghülyébb HResek és személyzeti tanácsadók az ilyen végzettségűek közül kerülnek ki. Akkora fejük van, hogy ki se látnak belőle.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 15:32:15

@flamer:

Pszichológiát láthatóan nem tanultál.
Ha valaki azzal kezdi a mondandóját, hogy "Nem azért mondom, hogy... " az pontosan azért mondja. Ne a pontos szavakat keresd, a szituáció a lényeg, már az elején mentegeti magát, ezzel kezd. Innentől kezdve hiteltelen az egész.

egyhatosmotor 2013.10.22. 15:33:22

@Don Quixote de la Ferko: evvel a mentalitással szerinted tudnék saját vállalakozással érvenyesülni?

Szopjon csak a vezetőség az adminisztrációval, mindennel.
Leszedem én a magam részét a fizun felül, nem vagyok nyeretlen kétéves.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.22. 15:38:26

a ne késs annyira egy alap dolog, de nemcsak interjún hanem az élet minden területén annak kellene lennie. Borzasztó, hogy erre fel kell hívna bárki figyelmét is még 2013ban.

Az öltözet ugyan úgy. Miért nem tudnak felöltözni az emberek alkalomhoz illően maguktól? gyerekszobájuk vagy szüleik nem voltak vajh?

A saját CV mókás dolog, hogy hogy nem tudja? Hát megélte, nem?

"Soha ne panaszkodj előző munkáltatódra, főnöködre, kollégáidra!" Ez is egy alap, "nem szarunk oda ahonnan eszünk" elv szerint. Miért kell magyarázni?

@kártékony: ez a komment viszont jó volt. :D

Alaister Grand 2013.10.22. 15:39:58

Ugye tudod, hogy ez a bejegyzés RÓLAD szól, nem a jelöltekről?
Érdemes lenne körülnézned magadban, mert amíg ilyen kis "fűnyírós nyuszi" vagy, fingod sem lesz soha arról, hogy ki ül veled szemben. Mindig csak magadat látod.

Bretschneider detektív 2013.10.22. 15:40:34

Azt hiszem, én is fogok tanácsokat adni ilyen témában. Több interjún elutasítottak már (nem ma vót), de mindenhol megköszönték a hozzáállásomat, sőt az őszinteségemet is. Tehát ha valamivel, ezzel lehet pirítani. Sehol nem váltunk el rossz szájízzel, egyszerűen oda nem kellettem. Az önbizalmam nem törte le, sőt.

Az állami nyomdánál volt az, hogy a beküldött, egyáltalán nem sablon önéletrajzom miatt (nem voltam ám rest munkahely-specifikus önéletrajzokat írni, ahol azt emeltem ki, ami nekik releváns) felhívott egy hölgy, hogy ő a HR-es, ide ez nem lesz jó, viszont van ám egy barátjának egy cége, aki épp ilyen karaktereket gyűjt. Ügyvezető igazgató lettem négy év múlva a cégében, miután visszavonult, stb, stb.) Eccóval: működött.

Ja, a másik, elvállaltam szar munkákat addig, amíg nem vettek fel sehová, tehát nem nulláról keresgéltem, volt melóm (halőr, portás, nyomdai szedő, ami jött), onnan vettem ki szabit...

Taxomükke (UK) 2013.10.22. 15:42:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nekem volt pár alkalom, amikor eleve a "salary"-val (fizetés, bér, munkabér, bérezés, jövedelem stb. bazmeg van rá magyar szó, don't do that) kezdtem, mert nem akartam, hogy egymás egy órán keresztüli fárazstása után derüljön ki, hogy az általam elképzelt/kívánt fizu felét sem éri el, amit az adott cég adna.

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.10.22. 15:43:01

A bejegyzés írója egy kibaszott nagy köcsög! Engem interjúztatnál bazmeg, jobban jársz ha közben agyvérzést kapok és lebénulok különben hazaváglak a kurva anyádba!

Kész szerencse, hogy százmilliós vállalkozásom van és soha nem kerülök kapcsolatba ilyen hernyógörényekkel!

Na szopkodd le a vizihullák faszáról az izzadtságot te nyomorék geci!

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.10.22. 15:44:12

A bejegyzés írója egy kibaszott nagy k@cs@g! Engem interjúztatnál b@--zmeg, jobban jársz ha közben agyvérzést kapok és lebénulok különben hazaváglak a kurv@ anyádba!

Kész szerencse, hogy százmilliós vállalkozásom van és soha nem kerülök kapcsolatba ilyen hernyógörényekkel!

Na sz opkodd le a vizih ullák fas záról az izzadtságot te nyomorék ge ci!

GyMasa 2013.10.22. 15:45:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
...A válasz attól függ, hogy:...
NEM, a valasz attol fugg, hogy tisztaban vagy-e azzal, hogy mennyit lehet elkerni a munkadert, es afole kell ceozni, hogy legyen mozgastered az alkuhoz.
Az, amit irtal, az csak amiatt szamit, hogy mennyit tudsz engedni a berigenyedbol.
Nekem volt mar olyan, hogy a tul magas berigenyem miatt nem vettek fel valahova. Nem izgatott kulonosebben, mert volt munkam, ugyhogy tudtam ragaszkodni az igenyemhez. Ami mellesleg nem is volt a foldtol elrugaszkodott, csak a lehetosegek legfelso hatara.
Ja, es 4 honapig kerestek valakit, aki vallalta kevesebbert.

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.10.22. 15:47:27

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁKURVATURETSZINDRÓMA

GyMasa 2013.10.22. 15:47:34

@TitiRobin:
...Erre is van 'orvosság'? ...

Öööö, esernyö, taxi?

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 15:48:44

@doggfather:

Ez stimm, csak pont a HR-es észlény írta le egy pár napos posztban, hogy ha ő késik, az teljesen elfogadott. Innentől kezdve ez a pont röhej.
Ha én megtisztelem azzal, hogy előír egy időpontot és ott vagyok, akkor a gyökér anyjának késsen, vagy ne szólogasson be ha valami becsúszik. Normális ember normálisan megindokolja, ha késik odaszól és jelzi és nem talál ki " temetik a nagymamát" baromságokat.

Ronnie_27 2013.10.22. 15:52:59

Tetszett a poszt, mert hasznos.
Érződik a színvonalon, hogy a szerző reál területen dolgozik, és nem büfé szakot végzett. Kicsit arcoskodik, de ez nem baj, hiszen ez nem egy állásinterjú. :-)

Ronnie_27 2013.10.22. 15:54:49

@egyhatosmotor:

Ő is ember, emberi hibákkal.

egyhatosmotor 2013.10.22. 15:57:50

Még régen, nekem volt olyan, hogy az interjún a hr ribanc nekiállt a faszkodásnak "kedves István, mondjon magáról három negatív tulajdonságot" ...itt rábámultam, és megkérdeztem, hogy nem beszélhetnék-e inkább az állás szempontjából kompetens személlyel.
Köpni-nyelni nem bírt, vörösödött felpattant kirohant, pár perc múlva jött a szakmai csávó. Vele már lehetett szót érteni, a salaryn úszott el a dolog.

Bretschneider detektív 2013.10.22. 15:58:28

Ja, és ennél a cégnél, amíg nem értem fel a "csúcsra", azaz nem én döntöttem, tizenvalahány HR-es és 8 marketinges csaj fogyott el (4 év).

A fontos pozíciókról meg később én döntöttem és olyan kínos volt, hogy az egykori tanáromat nem tudtam felvenni. De megértette.

Bölcs Jaroszláv 2013.10.22. 16:02:06

@Don Quixote de la Ferko: Igen, nekem is pont az jutott eszembe, hogy ha mondjuk beírom a tárgyalóképes felsőfokú angol és ugyancsak tárgyalóképes szakmai felsőfokú orosz mellé az alapfokú kínait, akkor azt hogyan teszteli le az engineerünk (különösen figyelembevéve, hogy lehet, hogy kicsit jobb is, mint az alapfokú, mert néhány évig Kínában éltem).
:DD

funfun 2013.10.22. 16:02:27

Ekkora arccal csak HR-es vagy? Azért megnézem, ahogy interjú közben átváltasz lengyelre, mert mondjuk azt írtam be társalgási szintnek, majd japánra, mert alapfokúan gagyogok azon a nyelven. Mert te mindenhez értesz, mi?
Eleve ha komolyan készülök egy interjúra, otthon megnézem a neten, amit a cégről tudni lehet, nem előtte a hirdetőtáblán (!!!) próbálok infóhoz jutni. Na meg milyen cég az, ahol a hirdetőtáblán (!!!) tudatják ország-világgal, kik is ők.
Azt meg úgy bírom, mikor HR-es posztokban a HR-esek úgy állítják be magukat, mint akik mindenhez értenek. Hát tapasztaltam azért az ellenkezőjét is bőven. Ráadásul olyan tanácsokat adnak, mintha Magyarországon csupa multi gigavállalat alkalmazna csupa több diplomás embert. Megnézném, a Tesco-ban hogyan veszik fel az árufeltöltőket. Vagy a Telenor-nál a call-centereseket. Nem hinném, hogy pont így, ahogy fent vázolva olvasható okostojástól.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2013.10.22. 16:07:25

@anyahajókabinajtóhajtogató: Azért nyugtass meg, hogy a százmillás vállalkozást nem humán területen viszed a Turettszindrómáddal... :)

tavolirokon 2013.10.22. 16:08:03

Nagyreszt egyetertek.
A megjelenesben is a hivalkodo dolgok keruleseig: nehez elvonatkoztatni tole, tudat alatt befolyasol, hiaba probalom tudatosan kizarni.

A benazast (felregombolt ing, bena nyakkendo, feher zokni, budmil hatizsak) viszont leszarom, es ajanlom is mindenkinek, aki nem recepciost, modellt, barpultost, ugynokot keres, hanem back office okosembert. A zsenialitasnak ara van.
Majd kikupalodik mikor lesz baratnoje, ha meg nem, akkor sincsen semmi.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 16:08:56

A névválasztásról csak nekem ugrott be az arcmérete?

My name is engineer. James Engineer. A nullnullegyes. Azonnali forrasztási engedéllyel.

greycup 2013.10.22. 16:10:08

"én szemben Veled pontosan tudom, hogy mi a különbség a regressziós teszt és a reteszt között"

LOL, ez aztán a szakmai mélység... :D

lobaszopiatej 2013.10.22. 16:14:27

Itthon érdemes inkább a salary témával kezdeni...

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.10.22. 16:19:08

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Kérlek alássan dehogy! Nem őrültem meg! Természetesen informatikai ágazatban és kutatásban vagyunk érdekeltek.

citzen 2013.10.22. 16:23:05

Senki nem pofozott még fel?

ritmikus csimpifon 2013.10.22. 16:27:40

"így bízhatok abban, hogy itt biztosan multikulturális környezetben dolgozhatok"

Na ilyet én biztos nem büffentenék oda egy interjún, mert a világ legfosabb cégei a multik. Krákogó buzinyelven röfögő idióta franciákhoz, az angol nyelv egy érthetetlen Star-Trek változatában fuldokló agyhalott indiaiakhoz már volt szerencsém, meg az összes multis baromsághoz, a Scrum ökörségtől kezdve a helyi "ne-fuss-a-folyosón-mert-eltörik-a-lábad" c. agyrepesztő félbites munkavédelmi ribancok által terjesztett vérkomoly plakátokon keresztül a "mért-nem-csináltátok-meg-a-623-dik-foshalmaz-online-tesztet-a-céges-Quality-Knowledge-Networkön" nevezetű rohadáson át a "gyerünk-meetingre-hazudozni-meg-félálomban-lesni-az-órát" elnevezésű trágyaléig. Ja, a szoftver pedig a nagy QA közepette meg egy olyan 60-as évek színvonalú gennykupac, amihez Kafka bólogatva tapsolna, és amihez képest az élve elégetés is maga a megváltás. Kösz nem kell mégegyszer.

TitiRobin 2013.10.22. 16:29:20

@GyMasa: hát ez az, hiába mindkettő, mert két lépés alatt (ömlő vízben) nincs mit tenni

2013.10.22. 16:30:21

Szerintem teljesen mindegy,miket mond a alany,ha a HR-nek nem szimpatikus,akkor kukázva lesz így is,úgy is.
Szóval pofára megy az egész.

nj 2013.10.22. 16:31:51

„Ne légy fölényes, kioktató, túlságosan önérzetes, ne dobálózz idegen szakkifejezésekkel.”
(...)
„Ha diszkrepanciát szimatolok, kíméletlenül belemegyek.”

Vicces...

Lasombra 2013.10.22. 16:33:19

lássuk.
1. ne késs
ez nem csak felvételire igaz. akármilyen értekezlet, találkozó, konferencia stb. ez alap.

2. öltözet
ezt azért nehéz elrontani. főleg férfiaknak, de láttunk már csodákat.

3. saját cv ismerete
oh please. az én életem, én írtam. ott voltam minden eseménynél.
egyébként ha eltévesztem, hogy a 4. állásomat nem 2002-ben, hanem csak 2003-ban hagytam ott, akkor mi van? kb semennyit nem nyom a latban, hogy milyen szakember vagyok, vagy hasznos tagja leszek-e a csapatnak. ezen kár rugózni a felvételiztetőnek is, és a felvételizőnek is. fontosabb kérdések is vannak.

4. ne arcozz
na ez sikamlós lejtő. ami valakinek sima tényközlés, az a másiknak már arcozás. ami valakinek természetes szerénység, a másiknak tenyérbemászó álszerénység.
letörni meg bárkit le lehet. az MTA elnökét is. nincs olyan ember, akibe ne lehetne belekötni, sarokba szorítani vagy kínos helyzetbe hozni.
persze, a felvételinek lehet ilyen mozzanata, hogy szándékosan felmérjük, hogy egy ilyen helyzetben hogyan viselkedik a jelölt, de az valszeg nem az arcoskodása miatt jön el, hanem amúgy is kíváncsiak voltak rá.

5. sztenderd duma
a másik nehéz ügy. sokszor mondják, hogy "hülye kérdésre hülye válasz". egy halom olyan kérdés van, amire az embernek csak sóhajtani lenne kedve, de muszáj mondania valamit. ha meg őszintén visszakérdez, hogy átugorhatnánk-e a bullshitet, akkor lásd 4. pont.

6. légy őszinte.
isten őrizz! ne légy őszinte. ha őszinte vagy, akkor biztosan elvérzel a 4. és az 5. pontok valamelyikén. :)
inkább próbáld meg kitalálni, mit akarnak hallani. soha nem tudják meg, hogy mit gondolsz valójában. akik azt mondják, hogy átlátnak rajtad, azok se látnak át rajtad, ez a játék lényege. they're just messing with your head, kiddo.

7. alapfok nem számít
baromság. írd csak bele. azért alapfok, mert azon a nyelven nem fogsz ékesszólóan filozófiai vitákba menni. de pl sok mindent megérthetsz. más kérdés, hogy mire jó egy alapfok (kb semmire), de miért ne írhatnád bele? ha egyszer van olyanod!
az idegen nyelven beszélgetés meg sokszor hátborzongató tud lenni, amikor visszafelé sül el a puska. na lássuk a medvét felkiáltással megszólal a felvételiztető, te meg alig tudod egyenesen tartani az arcod, olyan a nyelvhelyessége, akcentusa. sőt, direkt lerontod a sajátodat, lassan beszélsz, nehogy kínos helyzetbe hozd, vagy kimerítsd a 4. pontot.

8. viselkedés és személyiség
oké, ennek a bekezdésnek SEMMI köze nincs a viselkedéshez és a személyiséghez. ez az egész arról szól, hogy nekik egy jó katona kell. de még jobb egy rabszolga. aki ugrik, vigyázzba áll, bukfencezik és csendben a helyére megy, amikor mondják.
a "milyen jól lehet veled együtt dolgozni" az magyarra fordítva 10-ből 9-szer azt jelenti, hogy "mekkora lúzer vagy, akire minden szart rá lehet lőcsölni".
ha kétségbe vagy esve, úgyis bevállalsz mindent, ha meg több vasat is tartasz a tűzben vagy nem sürgős a meló, akkor meg udvariasan el kell hajtani a halál faszára az olcsójános, ültetvény-felügyelő mentalitású munkaadót. sajnos nagy a munkanélküliség, tudják, hogy többet megengedhetnek maguknak ezen a területen, mert úgyis lesz valaki, aki bevállalja. ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie. én nem azért élek, hogy dolgozzak, hanem azért dolgozom, hogy éljek.
ó persze, túlórázok, ha kell. oszt megfizetik-e? ja, nem? akkor egészen pontosan miért is töltsem náluk a szabadidőmet?

9. ne fikázd az előző mhelyed
ez is alap. mint ahogy senkit se, aki nincs jelen, hogy meg tudja védeni magát. ezzel egyetértünk.

10. fizu.
kényes kérdés. ne légy szerény, de ne légy idióta se. mint a legtöbben, meggyőződésem, hogy mindig alul vagyok fizetve, :D de vállalat és vállalat között iszonyat különbségek lehetnek, úgyhogy nyomozni kell, és utána okosan sakkozni, alkudozni.

GyMasa 2013.10.22. 16:37:25

@TitiRobin:
Szerintem:
- azert egy taxibol a bejaratig elazni azert megertheto kategoria mert ekkora eso azert nem jellemzo az orszagra.
- Vegso esetben haza lehet ugrani atoltozni, viszont akkor jon az, amit a posztolo is irt. 40 perccel elobb kell megerkezni.
Mondjuk az azert vicces, most, hogy belegondolok, engem eddig mindig oda vettek fel, ahonnan elkestem az interjurol, es oda nem, ahov pontosan/elobb erkeztem. :-D

Sajtkukac 2013.10.22. 16:37:31

"multikulturális környezetben dolgozhatok"
Na az kéne még csak, hogy magyarul egyáltalán nem és angolul is csak makogó közel és távolkeleti népség között kelljen dolgozni, akik még csak az angol wc használatát sem ismerik...

Az a legjobb, mikor az interjúztató rákérdez arra, hogy mivel foglalkoztam eddig, s én pár dolgot felsorolok, de látom, hogy már az első mondatnál elvesztette a fonalat, mert alap dolgokat sem ismer.
Vagy olyan dolgokat "lát ki" az önéletrajzomból, amiket én sose csináltam. (ez a munkaközvetítős cégekre főként vonatkozik)

2013.10.22. 16:38:43

Én rögtön a pénzzel kezdeném.Addig fölösleges kínozni egymást.SS

2013.10.22. 16:41:49

Szerintem jó stratégia a munkakereső részéről az is,ha kizökkenti a szokásos beszédmenetből a HR-t.
Azaz kezdjük azzal,mennyit tudnak fizetni maximum a meghirdetett állásért.
Aztán sorolják fel az elvárásokat.
Majd felsorolom én az elvárásaimat és igényeimet.
Ha a kettő nagy vonalakban fedi egymást,akkor van miről tárgyalni.

tormod 2013.10.22. 16:43:19

100 interjú az semmi. Ha 1 posztra csak 5 jelöltet hallgat meg, akkor még most tart a 20. poszt betöltésénél. Ennyit egy multi 2 hét alatt lezavar. Erre azért még jóval kisebb arc dukál. HR-es szakink azonban nincs tisztában még az Europass önéletrajzzal sem, ami már jó néhány éve forgalomban van és elég részletes képet ad a nyelvtudásról.
Ezért aztán semmi sem indokolja, hogy ne írjuk be az alapfokot vmely nyelvből, pláne, ha mellette van egy angol felsőfok.

Az írás amúgy gördülékeny és olvasmányos, de pont azokat a közhelyeket nyomja a "hogyan viselkedjünk az interjún" témában, amivel Dunát lehet rekeszteni. Pedig a megoldás egyszerű: a mai versenyben nagyon profilba illeszkedőnek kell lenni, az pedig adottság, nagyon felkészülni rá nem is lehet, mert 2 perc alatt lejön, ha csak betanult az egész. Ezért én azt tanácsolom, hogy fűhöz-fához ne pályázzunk, hacsak nem pályakezdőt keresnek.

2013.10.22. 16:45:06

Azt javaslom,hogy mindenki a vesztesek nyugalmával menjen ilyen interjúra.Továbbá úgy kell csevegni,mint ha a piacon lennénk.
Elvégre munkaerő piac.
El kell tudni adnia magát az embernek.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 16:55:01

@tormod:

Én is ezen gondolkoztam. Ha a numero 1 engineer "ki van emelve" talpasok alapszintű interjúztatására, akkor nem lehet egy nagy vaszisztdasz a figura.
Ha meg ő az ász, és már századik embert hallgatja meg, akkor vagy kurva nagy a cég, ami valahogy nem fedi a zseni interjúztat szisztémát, vagy baromi nagy a lemorzsolódás, ergo nem igazán jó a munkahelyi hangulat.
Valami hibádzik a sztoriban.

2013.10.22. 16:58:53

Ügyvezetőknek mostanában egészen biztos sok helyen lesz felvétel,miután az ő teljes vagyonukat is be lehet vonni már a céges marhaságokba.SS

ZuluDelta 2013.10.22. 16:59:02

Nagyjából 3000 interjú alapján az eddigi saját tapasztalatok, hibák terén:

- jelöltek gyakran nem gondolják végig, hová érkeznek. Igen egyszerű kérdésekkel is zavarba lehet őket hozni, és itt szó nincs agresszivitásról, "letörésről".

- ritkább, de rendszeres vendég a bizalmaskodó, közvetlen pályázó. Én magam is elég fiatal vagyok, de nem veszem jó néven, ha interjúhelyzetben az alany kezd tegezni, haverkodik, felajánlja hogy másodállásban kicsempézni a lakásomat, stb..

- fontos: figyeljünk magunkra, ne csináljunk önkéntelenül semmit, akkor sem, ha zavarban vagyunk. Konkrét példák: megpróbál benézni a monitoromra, tologatja a naptáramat az asztalon (!), kipakolja elém a kocsikulcsot, telefont (van fogasom + helyem az egyebeknek, ezt el is mondom az elején).

- TELEFONT HALKÍTSUK LE!

- késés nálam nem probléma, ha IDŐBEN értesít: telefon (nyilvános a szám), e-mail. Tudom, hogy a belvárosban pocsék parkolni, Vác felől késnek a vonatok, a gyerek sem a nemzeti ünnepre hangolja a betegséget. Csak tudjak róla.

- ne legyünk mindenképp önjáróak. Munkahelyem profiljából adódik, hogy tájékoztató feliratok is vannak itt-ott. Szomszéd szobában pl. tesztet írnak, majd ÁTHÍVJUK őket a beszélgetésre, ezt szemmagasságban kiírtuk, ennek ellenére páran otthonosan közlekednek ki-be.

- a "Miért szeretné ezt az állást?" kérdésre a "Mert tetszik!" tegnap és ma sem számított adekvát válasznak, holnap sem lesz az. Le sem merem írni az olyan aranyköpéseket, hogy "szeretek emberekkel foglalkozni", és így tovább....

- a személyi számom 1-el kezdődik, ami nem jelenti automatikusan pluszpontok kiutalását a "természet szépségeinek" bemutatása esetén sem. Sőt.

- az őszinteség gyakran kifizetődik. Nyugodt kérdésekkel is könnyű valakit ellentmondásokba zavarni.

- nyilvánvaló elutasítás esetén (vagy, ha csak sejtjük, hogy ez lesz a vége) sem érdemes kifakadni, könyörögni. ("Márpedig én alkalmas vagyok erre a munkára!!!) Ha létezik várólista, esetleg visszalépés miatt mégis az illető jutna tovább, egy kínos jelenettel saját magát fosztja meg a lehetőségtől.

Megjegyzés az interjúztató oldalához: letörni, szakmai vitába szállni, úgy gondolom, a legtöbb esetben nem célszerű. Az alapvető formalitásokhoz érdemes ragaszkodni, udvariasan, inkább partnerként kezelve a másikat. Akit ostromlunk, inkább építi a várat maga köré, aki iránt érdeklődünk, az nyit felénk. A megértő, legalább látszólagos egyenrangúságot mutató hangnem a leguniverzálisabb eszköz, szinte mindenkinek jól esik, sokan hálásak érte, és gyanútlanul elmondják azt is, amit másképp talán titkolnának. Meglepő dolgok kerülnek így elő, alapjában formálva át a képet. Aki pedig ezzel visszaél (vetít, átvenné az irányítást, nem tartja a kereteket), az saját magát árulja el, megkönnyítve a döntést is.

Sok sikert mindenkinek!

Szarazinda 2013.10.22. 17:03:27

@tormod: tormodnál a pont. Értem én, értem, de leszarom, lenne a reakcióm erre az írásra. Ami igaz benne (szerintem a nagy része amúgy az), az simán banalitás, kár leírni. Ami meg nem, azt pláne kár leírni.

Meg hát arról elfeledkezik, hogy hány nagyarcú hr-est (és szakmai interjúztatót, ha jól értem, a poszt szerzője az utóbbi) lehet ugyanúgy lemosni a pályáról. Néha a jelölt intelligensebb, mint az interjúztató, ha csak HR-es van jelen, akkor szinte mindig. Nekem pöpö kétszer sikerült. És felvettek.

Engineer001 2013.10.22. 17:05:09

Sziasztok,

1. Nem vagyok HR-es. (a névből nem volt gyanús ?:)
2. ÉN vagyok a "főmérnök", ill. ahogy egyhatosmotor írja: "az állás szempontjából kompetens személy"
3., Mivel az ÉN csapatomba keresek embereket, így ÉN vagyok a "döntéshozó" is.

Miután ezzel a három ponttal úgy gondolom, a kommentek felét le is rendeztük, térjünk rá a komolyabb dolgokra, amikről lehet is beszélgetni, nem csak "a hr-eseket szidni időtlen szórakozás"- vonal mentén továbbmenni.

Alapfokú nyelvtudás: arra fogok csak rákérdezni, ami a cégem szempontjából fontos és releváns.
De arra rá fogok.
Ez összesen kettő nyelv, az belefér az időbe, a többi (szuahéli, kínai, lengyel alap) nem kerül ellenőrzésre, hisz nem releváns. A releváns nyelveket pedig természetesen beszélem.

FunFun: " Megnézném, a Tesco-ban hogyan veszik fel az árufeltöltőket. Vagy a Telenor-nál a call-centereseket. Nem hinném, hogy pont így, ahogy fent vázolva olvasható okostojástól."

Így van. Ezért kezdtem így a posztot:
"főként mérnöki területtel dolgozom, lehet, hogy az eztán leírtak a sales/bolti eladó/rúdtáncos/marketingmenedzser állásokra jelentkezőknél nem annyira találnak be;"

maxval, a gondolkodni igyekvő birca : köszönöm a hozzászólásokat, mélyen egyetértek majd mindegyikkel.

Don Quixote de la Ferko: Késésért rossz pont jár? Szép fekete? Esetleg több is?
Nem, összesen egy jár érte. És az bizony fekete. És azért, mert NEM KÉSÜNk EGY ÁLLÁSINTERJÚRÓL. Senki, sem én, sem a jelölt.

TitiRobin: (bőrig ázás interjú előtt) itt is a maxval, a gondolkodni igyekvő birca hozzászólásában megfogalmazott kommunikációs stílusválasztás a megoldás.
Ha nem szólsz semmit, hanem az interjú végéig zavarban vagy és frusztrált/elkeseredett/csalódott/mérges vagy, az ROSSZ. (nem nekünk, hanem főképp Neked, mert nem tudod így magadat adni)
Ha már a belépéskor elmondod, hogy ez történt, vismaior, bólintunk ls megyünk tovább (ezért nincs fekete pont, Don Quixote :-)
Ha még egy - akár gyenge- poénnal is oldod a feszültsége(de)t, az az igazán jó ! "Higgyék el, alapvetően nem ez az öltözködési stílusom, de az időjárásra sajnos még nincs ráhatásom"
Na persze egy ernyőt se rossz ötlet bekészíteni...:)

Várom a további kommenteket, öröm ezeket olvasni ! Egyet kérnék még, ha lehet ( és mivel amúgy is arcoskodónak lettem beállítva, hadd idézzem magamat :)) :

"Örülök, ha gondolatot ébreszt, de elfogadom, ha ignorálod/vitatod őket, főként, ha azt KULTURÁLT MÓDON teszed."

Tegyük ezt így, jó ? ;-)
Köszönöm.

Engineer001

2013.10.22. 17:11:04

@ZuluDelta: 3000????
Nekem életemben egyetlen HR-s interjúm (teszthegyek és személyes meeting) volt mindössze,az is csak egy tévedés volt a BKK-nál.DDD
Mondjuk mivel halál tapasztalatlan voltam ezen a téren,bevallom,kurva béna voltam.
Még is kisírtam hogy felvegyenek,igaz később kiszórtak a "csapatból" a túl magas IQ-m ,az alkatom és a lakhely távolsága miatt.DDDD

2013.10.22. 17:12:04

@Don Quixote de la Ferko: Miért várod meg azt,hogy valahol felvétel legyen?
Hiszen akkor rögtön megjelenik ezer konkurens akik mind csökkentik az esélyeidet.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 17:13:12

@ZuluDelta:

Korrekt. Inkább neked kéne megírni egy ilyen posztot.

2013.10.22. 17:17:14

@ZuluDelta: Engem komolyan érdekelne,pusztán kíváncsiságból,hogy ezek a tesztek,tulajdonképpen mire jók?
Mit tud leszűrni egy munkaadó egy ilyen tesztből,amellett,hogy az illetőnek ott van a fénymásolt,színötös diplomája is az önéletrajz mellett,ergo logikus,hogy nem egy tök hülyével állnak szemben,ha már képes volt elvégezni valamelyik egyetemet.
Szóval mi a szarra jók ezek a tesztek?Biztosan jók a levont következtetések belőle?(milyen ember,milyen csapatjátékos,milyen gyors,figyelmes apám fasza).

gabcigirl 2013.10.22. 17:17:55

Szerintem a szerző nem jó arc. Nem látok benne empátiát, büdös életben nem interjúznék nála.

Akárhány interjút is csinált(atott) végig másokkal, humánum nem jön át, csak irdatlan arcoskodás:S

WildBear 2013.10.22. 17:19:45

@Taxomükke: Nekem volt ilyen.
Interjú, majd szakmai interjú, két szakemberrel (vezető mérnök).
Majd felkísértek a nagyfőnökhöz, aki az akkori reális fizetésnek a felét ajánlotta. Annyit, amennyiről még alkudni sem érdemes elkezdeni.
Megköszöntem a rám szánt időt.
Aztán egy másik helyen megkaptam az akkori reális pénzt (tehát az első helyen ajánlott dupláját.) Az első hely azóta csődbe ment, és megszűnt.
Ha az elején mondták volna a fizut, nem raboltuk volna egymás idejét.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 17:20:00

@Engineer001:

Zulu tökéletesen és nálam jóval szalonképesebben fogalmazta meg, miért baromság lepontozni valakit a mai fővárosi viszonyok mellett egy késésért.

Életemben egyszer nagyon siettem, mert időre kellett menni. Országúton 50 percet vertem rá a navi által elsőként felajánlott időpontra, így sikerült hajszálpontosan a megbeszélt időpontra megérkezni az ügyvédhez. Annyi fáradtságot nem vett, hogy jelezze, késik 45 percet. Azóta letojom, ha nem érek oda valahová. Nem vagyok akkora ember, hogy ez számítson, és akihez megyek az is csak hiszi magáról, hogy akkora ember, hogy őt nem lehet megvárakoztatni. Pont úgy mint te.

margaritt 2013.10.22. 17:20:52

Szerintem teljesen korrekt írás.

Bármilyen hihetetlen, de tényleg rengeteg ember jelentkezik úgy álláshirdetésekre, hogy kamuzik az önéletrajzában, késik, nem öltözik fel rendesen, és a kedvencem, hogy úgy képzeli, hogy az az ember, aki felvételizteti, tuti HR-es idióta, aki nyilván inkompetens és ő, az utcáról beesett emberke megmondja a tutit.

Aztán jön a pofáraesés, ha az interjúztató nem jön zavarba. Mert netán szakmabeli, vagy bár nem szakember, de a saját cége tevékenységét x év után elég jól ismeri.

De ha mégis egy "mezei" HR-essel találja szembe magát, akkor mi van?
A HR-es egy beépített szűrő a cég felvételi eljárásában: pont az a feladata, hogy megvizsgálja, a jelölt személyisége, kommunikációs készsége stb. mennyire alkalmas arra, h az adott vállalati kultúrához alkalmazkodjon. Mert hiába szuper szakember valaki, ha képtelen elfogadni a vállalti hierarchiát, v. nem képes a kollegáival együttműködni. Mert igen, adott esetben előfordulhat, hogy más területen dolgozókkal kelljen együttdolgozni v. nekik magyarázni valamit. Az ilyen inkább csináljon saját céget, ha olyan zseniális, és ne akarjon alkalmazott lenni.
Szóval, szerintem tényleg baromi nagy öngól, ha a cél a HR-es 'picsa' lealázása.

WildBear 2013.10.22. 17:24:04

Eső: ismerősöm ment iterjúra, kellemes nyári meleg, öltöny, nyakkendó. Budapest, XIII. kerület. A járdáról belépve belelépett egy adag kutyasz.rba. :-(
Ne Ti mit tennétek ilyen helyzetben ? Sz.ros a cipőd talpa, nem tudod hol lemosni, nem tudod annyira letörölni, hogy ne legyen büdös. Hazaugrani sincs idő.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 17:26:02

@Jóképességű Takarítónő:

Mint írtam, nem létkérdés az állás. Építgetem a saját üzletemet, áprilisig úgyis várni kell, amíg nem derül ki, hogy megy tovább az ország tönkretétele és teljes lerablása, vagy a csúti tahót végre a történelem szemétdombjára tesszük (ahová való), addig normális ember itt nem mer sem beruházni, sem vállalkozni. Kenyérre való van, és nekem nem hiányzanak a poszt tolóhoz hasonló észlények, sajnos a mentalitásom arról szól, hogy ha valaki tahó velem, akkor az visszakapja, és ez sokaknak nem tetszik, főleg ha a szamárlétrán felettem állnak.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 17:28:35

@Jóképességű Takarítónő:

Stargate SG1

Vala bevétele a csapatba. (Sokadik rész, a vége felé)
Érdemes végignézni, mire jó az interjú.
Gondolom az írók nem véletlenül vették be a sztoriba, meg lehet a véleményük az amrik rendszerről.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 17:30:46

@margaritt:

Ez igaz, de ezeket az embereket a HR nemi szervnek kell kiszűrni, nem a cég eszének.

muzx 2013.10.22. 17:40:47

Azt hiszem, nem véletlenül utálják az interjúztató HR-eseket.

Sajnos lehet, hogy muszáj lesz majd megküzdenem ezzel a fajtával egy idő múlva, bár eddig engem kerestek meg inkább, és aki megkeresett, annál nem volt szükség HR-es nyűglődésre.
Mindig elcsodálkozom, mennyire nem a szakmai képességek számítanak egy ilyen interjún, hanem az, hogyan tudja valaki a HR-es pszichotrükkjeire eleve felkészülni vagy felismerni és kijátszani, azaz mennyire hihetően tudja eladni magát.
Pedig ettől még csak jó önmenedzselő, de nem jó szakember, nem?

margaritt 2013.10.22. 17:40:59

Don Quixote de la Ferko: Hol írtam, h a cég eszének kell kiszűrni őket?
Én azt írtam, h lehet, h a jelölt azt hiszi, most 'mezei' HR-essel beszél, közben kiderül, h szakemberrel. (Mert van olyan, aki jobban szereti a saját embereit maga megválogatni, és nyilván csak az esélyesebb jelöltekhez megy be). Vagy van, ahol kicsi a cég, és nincs HR-es, ill. a HR-es munkájába annyi fér bele, h kukázza a feltűnően analfabéta önéletrajzokat.

De tök mindegy, kivel beszél, én már hiperdebil interjúztatóval is beszéltem, mégsem szóltam be, mert ha én megyek valahová kilincselni, akkor nem rúgom be az ajtót. Max megállapítottam, h atyaég, én ezeknek nem akarok dolgozni, és keresek mást. Szerintem itt alapvetően a hozzáállás a kérdés.

ZuluDelta 2013.10.22. 17:42:38

@Jóképességű Takarítónő:

A 3000-et alkalmasságvizsgáló pszichológusként szedtem össze, amiben volt fizikai munkaerőtől légiforgalmi irányítóig elég sok minden. Tanulságos...

A színötös diploma leginkább szakirányú tanulási képességet mutat, türelmi szintet, és az ember ülőrészének edzettségét. Ezzel semmi baj nincs, de dolgozni, kreatívan, önállóan problémát megoldani kevés iskolában tanítanak meg. Sok a panasz erre, nem véletlenül szaporodnak a gyakornoki programok.

Tesztek: irdatlan sok és sokféle eljárás van. A teszt valójában mankó, rendes interjú nélkül alig ér valamit, de ha jól állítjuk össze, és normálisan, elég időt szánva rá, az ellentmondásos dolgokat feloldva értékeljük, szakképzett ember kezében (!) objektív képet ad a felmért kompetenciákról, ami nagyon fontos. A figyelemmegosztást, reakcióképességet, szépen le lehet így mérni. A személyiség más aspektusairól tendenciát, irányultságot mutat, a személyes benyomáson túl egyértelművé teszi, hogy az illető miben térhet el szélsőségesen az átlagtól. Az ember és néha a teszt is tévedhet, de egyszerre nagyon ritkán, és ez a kombináció igen magas arányban eredményez jó döntést.

2013.10.22. 17:45:50

@Don Quixote de la Ferko: Ami a vállalkozást illeti,azzal egyetértünk.Én is skizofrén állapotban vagyok jelenleg,most éppen közalkalmazott vagyok minimál bérért.DDD
Már rommá röhögöm magam saját magamon időnként,tiszta hülye vagyok.
Az álmaimat természetesen soha nem adom fel,de tényleg nem szabad most vállalkozni.Üzletet legalább is semmiképp.
Max szolgáltatást,de az sem egyszerű,mert mindenütt úgy be vannak épülve az emberek,olyan klikkek vannak,hogy azokat kigolyózni,hát nagy bűvészet.
De meg kell próbálni mindent.
Gyurcsány mindenképp jobban csinálta az országvezetést,amikor úgy vezette azt,mint egy céget.
Máskülönben nem egészséges folyamatok indulnak el,lásd jelenlegi kormány.

2013.10.22. 17:48:47

@ZuluDelta: Klassz.
A tesztek és a HR sikerességét szépen megmutatja az,hogy adott állást hányszor kell újra és újra meghirdetni.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 17:49:17

@margaritt:

Sehol. Nem is rád értettem, hanem a poszt toló "cég eszére".

Orbán Diktor (törölt) 2013.10.22. 17:54:42

engineer001 (poszter): "A velem együtt az interjún részt vevő HR-esek jórészt pszichológus végzettségűek, nem csak azt nézik, hogy mit mondasz, hanem azt is, hogy azt hogyan mondod."

Ennek ellenére az összes munkahely tele van hülyékkel.
:)

A viccet félretéve, habár nagy arcról tanuskodik az írás, mint egyszerű szerelő, köszönöm a cikket és gratulálok hozzá.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 17:59:25

@ZuluDelta:

"A színötös diploma leginkább szakirányú tanulási képességet mutat..."

A színötös diplomából egyetlen egy dolog hiányzik, de az nagyon. A józan paraszti ész.

Orbán Diktor (törölt) 2013.10.22. 18:01:20

A poszter figyelmébe ajánlom, hogy a megérkező interjú alanyokat figyelje meg az ablakon keresztül, és amelyik várakozás közben rágyújt, azt hallgassa meg, de soha ne vegye fel. Aki ráér cigarettázni, annak nem fontos a munka.

Kotros Borisz 2013.10.22. 18:22:28

@Engineer001: azért a cég nevét mond már meg légyszíves, ahol te ezt műveled, nehogy valaki odatévedjen, aki esetleg nem akar

Szakyster 2013.10.22. 18:24:22

Azért valahol döbbenet, hogy mannyien képtelenek értelmezni egy ilyen rövid posztban leírtakat (hogy pl a poster nem hr-es). És persze, mikor páros lábbal rúgják ki őket a interjúkról, akkor mindenki hibás (főleg a HR), csak ők a tökéletesek.

berczy04 2013.10.22. 18:25:51

@Orbán Diktor: Igen objektív meglátás...

Poszthoz: Alapvetően, tartalmilag jó írás, hasznos, mindössze a humánum hiányzik belőle, ahogy azt fentebb említette már valaki. POnt ezért hiába a tartalom, sajnos csak ráerősít az interjúk körül kialakult sztereotípiákra. Pont az a lekezelő, arcoskodó a stílus, amit egy ilyen interjún tolnak a felvételiztetők.

Nem egy, nem két interjún voltam mindkét oldalon. Katasztrófa... mindkét oldalon. :/

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.10.22. 18:36:06

Kedves blogger,

Engem ez a fizetés téma izgatna... Komolyan érdekel, szóval nem trollkodok, még ha úgy is látszik esetleg:) Több helyen dolgoztam már Nyugat-Európában, és próbálom megérteni a magyar viszonyokat.

1. Miért nem terjedt el Magyarországon (és miért nincs rá próbálkozás sem), hogy az álláshirdetés címsorába, lábjegyzetébe, akárhova, oda legyen írva egy tól-ig, hogy mennyit kínál a cég? Ugye, akármennyi is az igényem, ha a cégnek fix a kerete, akkor irreleváns én mennyit akarok.
Sokkal kevesebbet nem kaphatok, mint a kollegák, mert ugye jön a bérfeszültség, (és igen, mindig kiderül előbb utóbb, hogy a Peti, akinek 5 évvel kevesebb tapasztalta van, pedig hótugyanazt csinálja, mint én, 200-al többet keres nálam), sokkal többet sem kaphatok, mert ott a keret limit.

Visszatérve a hirdetésbe írt juttatási csomaghoz: ha az nekem nem felel meg, akkor be sem adom a jelentkezésemet, nem járnék végig két-három interjúkört, mire a végén szemérmesen beszélhetünk a fizuról, és kiderül, hogy a kínált pénz a felét sem éri el az igényemnek. Nyilván, 10%-al kevesebbet meggondolok, 40-50%-al kevesebbre legszívesebben asztalt borítanék.

2. Mire jó, a maximum igényem megadása? Miért, többért nem mennék el? "Kedves Sándor, mi 500 ezer bruttót akartunk adni, de maga a 400-450 közti sávot adta meg, így sajnos nem felelünk meg egymásnak. Sajnálom, több sikert máskor!"

3. Kiadásaim plusz 30%? Ugyan... Mennyit ér az adott szakember, ennyi a kérdés, az senkit nem érdekel én mennyiből tudok megélni. Ha a szakterületemen 5-600 bruttó az átlag, és én meg bírok élni 150 ezerből, akkor sem fogom 200-ért elvállalni. Mert nyilván, én is szeretnék egy csinos SLK-t. vagy utazást, meg toronyórát, lánncal. Bármit.

Előre is köszi a választ!

Mindfield 2013.10.22. 18:47:41

"Tolok egy rossz példát:"

Köszönöm, majd értesítjük!

sdani 2013.10.22. 19:02:54

Szerintem tök jó kis írás volt, az állítások többségével egyetértek. És szerintem a kommentelők azon csoportja szintén így van ezzel, akiknek nem okoz gondot a szövegértés.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.10.22. 19:08:31

Tessék mondani, a HR-es vállal valamilyen felelősséget a döntésért?
Mondjuk kiválaszt valami hasonló seggfejet mint Ö (mert rokonlelkek), aztán a kiválasztottat kirúgják a picsába, mert több kárt csinál mint hasznot, akkor a HR-est megbasszák?

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 19:13:59

@Szakyster:

Azért ezt a mondatot nem nehéz félreértelmezni:

"eddig mintegy száz szakmai jellegű és HR-es interjút bonyolítottam le jelöltekkel,"

Melyik is az a része, amiből kiderül, hogy köze nincs a HR-hez?

Wintermoots (törölt) 2013.10.22. 19:15:50

@margaritt:

mert ha én megyek valahová kilincselni,"

mi az hogy "kilincselni"???

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 19:18:21

@Wintermoots:

Bedöglött a toronyóra és kézzel kell az adott pillanatokban megállítani, nehogy leszaladjon a súly...

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 19:25:58

@Szakyster:

Aztán ezzel folytatja:

"főként mérnöki területtel dolgozom,"

Segítek, ezt is könnyű félreérteni az előző mondatban szereplő "HR interjút folytattam" benyögés után.

Segítek:

"főként mérnöki területen dolgozom,"

Így már helyes. (Abba most már tényleg ne menjünk bele, hogy valójában úgy kéne fogalmazni, hogy a "vállalat főmérnöke vagyok", a "cég főmérnökeként dolgozom", és a többi, amiből kiderül, hogy nem a területtel foglalkozik.)

A különbség nem sok, de értelmezésben baromira nem mindegy, hogy olyannal van dolgod, aki HR interjúkat csinál és mérnöki területtel foglalkozik, vagy mérnök, és néha interjúztat.

Szóval nem kell a nagy arc, félreérthető, és mivel többen félreértették, nem az olvasókban van a hiba, hanem a megfogalmazóban.

csakhalkanszólok 2013.10.22. 19:28:45

@flamer: @Lasombra: Köszi, tökéletes összefoglalása amit jó páran vérmérséklet szerint próbáltak elmondani.

A 8. pontért +2 piros pont. (hármat akartam írni, de nem akartam arcoskodni)

csakhalkanszólok 2013.10.22. 19:43:40

@ZuluDelta: Amit leírtál az kb amit egy felvételiztetőnek tennie kell. Úgy érzem te sem azonosulsz a bloggal.

Én azonban érzek egy igen jelentős ellentmondást, akár a blogban, akár a válaszokban. Az pedig a harc. Mintha itt küzdelemről, és nem kölcsönösen előnyös nyertes-nyertes pozícióról lenne szó.

Pl. ha valaki már mondjuk 2-3 multi munkahelyen letöltött vagy 20 évet, attól miért kell olyan idétlen kérdéseket feltenni, ami azt firtatja ilyen környezetben képes-e dolgozni. Vagy olyan műszaki szakmai kérdés, ami kifejezetten a interjúztató cég szakmai profilja, így aki nem ott dolgozik az mind meg kell ismerkedjen vele.

Én inkább abba az irányba mennék, hogy a jelentkező és a HR-os ne ellenség legyen már, hanem partner. És a partnereknek illik egymást tisztelni. Egymás leveleire válaszolni, őszintének lenni, stb. Na a blog írója éppen ellenekező irányba halad.

src29 2013.10.22. 19:53:28

Azért szórsz ki valakit, aki alapfokú tudásúnak írja magát az önéletrajzában egy általad beszélt nyelvből, mert rámész arra a nyelvre, kicsit szívatod, és kiderül, hogy szerinted nincs alapfokú tudása belőle.

Ha viszont valaki kitűrt inggel megy hozzád interjúzni, esetleg olyan általánosságokat mond, hogy "fejlődési lehetőség" meg "csapatjátékos", mert pont ezeket olvassa kurva régóta minden hogyan-éljük-túl-az-állásinterjút jellegű tanácsadó cikkben, még lehet szerencséje: ha nem írta be, hogy tud pizzát rendelni németül (eine Quattro Formaggi, bitte!), te akkor is biztos megtudod, így visszahozhatja magát nullára.

Király vagy.

zellerlevél 2013.10.22. 19:57:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

:)

Csinálj álláskeresésre felkészítő tanfolyamokat. Sikeres lennél.

eau sauvage 2013.10.22. 20:03:00

Azért azzal nincs elintézve az összes észrevétel, hogy a posztoló nem HR-es...
A legnagyobb baj nem is az, hogy a leírtak szerint interjúztat a "Főmérnök Úr", hanem hogy meg vagy győződve arról, hogy ez így teljesen rendben van. (tudom leírtad, hogy ez nem a tuti, de mégiscsak ezeket az elveket követed). Persze, ehhez jogod van, ha a cégednél megkaptad a döntési hatáskört. Zárójelben jegyzem meg, hogy kevés olyan multi létezik, ahol a döntés kizárólag egy személy kezében van, és a HR-nek semmi szerepe nincs abban, hogy kit vesznek fel az adott pozícióra.
"Vettem fel olyat, aki beismerte, hogy vannak időmenedzsment-problémái, amin folyamatosan javítana; és rúgtam ki olyat, aki hosszas, idegtépő, megjátszott gondolkozás után sem tudta egyetlen fejlesztendő tulajdonságát sem megnevezni. A velem együtt az interjún részt vevő HR-esek jórészt pszichológus végzettségűek, nem csak azt nézik, hogy mit mondasz, hanem azt is, hogy azt hogyan mondod"
Már a szóhasználat is beszédes.
Tudod, nem kirúgni kell, hanem megköszönni, hogy eljött és értékelni azt, hogy időt szánt a cégre... Ha meg zavar a sok nem megfelelő jelölt akkor pontosabban kell meghatározni a követelményeket, vagy jobban szűrni a pályázatok alapján, és személyes interjúra csak azokat hívni, akik teljesen lefedik a cég elképzeléseit. Nem olyan bonyolult ez...
Amikor meg majd leépítés lesz a cégnél (multiról beszélünk, ugye ott ez is elő szokott fordulni), és ténylegesen meg kell válni munkatársaktól, akkor hirtelen személytelenné válik minden, és már marhára nem fontos se a személyiség, se a motiváció. Onnantól kezdve a kolléga egy szám, egy költségtétel lesz csak egy excel-táblában.
Elhiszem, hogy alapvetően a jó szándék vezérelt a poszt megírásában, de a reakciók alapján nem minden jött át, amit közölni szerettél volna.
Ha most ez egy állásinterjú lenne, akkor nagy valószínűséggel nem te kapnád az állást, és az elutasító válasz után nem nagyon értenéd, hogy miért...
Ps. (százas negyságrendben ugyan nem, de sok jelöltet intejúztattam és vettem már fel én is, természetesen HR segédlettel :-))
Szép estét!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.22. 20:03:57

@zellerlevél:

Sajnos van tapasztalatom e téren. Kezdetben tiszta tényeket írtam a CV-be és őszinte voltam az interjún. Összesen egy állásom lett így, onnan is kirúgtak próbaidő utolsó napján. Plusz olyan munkékat kaptam, hogy én se akartam őket vállalni.

Így taktikát változtattam. Teleírtam a CV-t fantáziával és nem vagyok őszinte az interjúkon, Azóta az összes megpályázott állást megkaptam!

Szakyster 2013.10.22. 20:16:32

@Don Quixote de la Ferko: Ne haragudj, nevezd arcoskodásnak, de elolvastam mégegyszer, és persze, ha valaki koncentrál, belemagyarázhat bárki bármit, de általános iskola felső felett gáz félreérteni. :$

Pizsi16 2013.10.22. 20:18:44

Én nem vagyok HR-es csak munkáltató....Csak annyit szeretnék javasolni a leendő álláskeresőknek, hogy lehetőség szerint 80% -ban igazat írjanak , mert sajnos akkor elkerülhető az, hogy 2-3 hét próbaidő után repüljenek. Ez senkinek sem jó. A munkáltatónak sem. A hazugság nálunk főbűnnek számít. ( ha kiderül, de előbb -utóbb úgyis kiderül)

Bambano 2013.10.22. 20:21:17

@egyhatosmotor: te meg például azt nem érted, hogy ez vendégposzt, nem hr-es írta, hanem a hr-esek mellett szakmai emberként résztvevő mérnök...

de ne félj, a funkcionális analfabéták skatulyában nem vagy egyedül.

lásd pl: "A velem együtt az interjún részt vevő HR-esek jórészt pszichológus végzettségűek"

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 20:28:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Talán pont te írtad, hogy olyan cégeket kell beírni, amik megszűntek. Aztán ellenőrizzék, ha sikerül.

@Szakyster:

Általános felső? Azt tényleg jó lenne végre elvégezni.

De megnyugodhatsz, amit elvégeztem belőle, abban ez a mondat teljesen értelmetlen:

"főként mérnöki területtel dolgozom,"

De nem baj, a lényeg az, hogy te értsd, az a pár tíz ember aki velem együtt félreérti, és nem érti mi a bánatot akar a csúcsmanager, az meg nem lényeg, mind tudatlan, iskolázatlan barom.

Hogy zseniális mennyiségű iskoláddal értsd, én a fél általánosommal szerszámokkal dolgozom, eszközökkel dolgozom, számítógéppel dolgozom, nem mérnöki területtel. Az tudniillik nem eszköz, mint az a mondatból következik, bár ha az arca területére gondolt, akkor stimmel, van belőle bőven, pont mint neked.
Gondolom Summa cum laude végeztél. Ma már említettem a hozzád hasonló nagyon okos szerencsétleneket, ha akarod megtalálhatod a "hiányzik belőlük a józan ész" vagy valami hasonló szóösszetétel alatt.

Van még valami, amivel alázni akarod magad? Állok elébe, én a tanulatlan paraszt.

Madamrekamé 2013.10.22. 20:30:11

Jo kis vihar alakult. az elso par perc donto fontossagu. nyilvan lehet szakmai dolgokba belemenni,de ha az eleje nem smakkol,vege.
Egy fajta hazrol beszelunk,aminek alapja van,majd falak, es a teto.
Legyunk pontossak, apoltak,ugyesek,es egy-egy dologban erdekes,varatlanok. Ez nagyon fontos, nyomot kell hagyni,ahogy elozoleg a cv-ben. A penz?:En ezt mondanam, most elgedett lennek 250.000 bruttoval, de kesobbiekben szeretnek feljebbb lepni, termeszetesen akkor, ha elegedettek velem. Elozo munkahelyemen hasonlo teruleten 250.000 bruttom volt.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 20:31:00

@Bambano:

HR-es vendégről még nem hallottál?
Vagy ha könyvelő, akkor már nem lehet vendég?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.22. 20:34:59

@Don Quixote de la Ferko:

Pontosan. A CV nem a tények közlésére szolgál, hanem művészet - ezt kell megérteni.

Blogger Géza 2013.10.22. 20:35:28

@Eltévelyedés: Magyarországon a Grafton volt híres arról, hogy ha csak lehet, közzétette/közzéteszi a várható fizetés tól - ig sávban. De ha a megbízó ezt nem akarja, nyilván nem teheti meg. Egyébként ezzel azért vannak problémák:

1) Könnyen lehet, hogy végül az elképzeltnél alacsonyabb bérért is elvállalja valaki - akkor miért fizetnénk többet neki?

2) Ha a hirdetés nem anonim, végül is az összes kolléga belőheti, hogy mennyiért is jött az új ember - ennek minden hátrányos következményével együtt.

3) Ahol nincs a hirdetésben összeg, gyakran kérnek be fizetési igényt - ezzel gyorsan kiszűrve azokat, akikkel úgyse lehetne megállapodni. vagy már az első interjú végén (amikor a fontosabb infók megvannak) rátérnek erre. Ráadásul személyes tárgyaláson jobban fel lehet mérni, kinek hol van a tűréshatára. Konkrét példa. Egyik jelentkező nálunk mondott egy összeget, de hozzátette, nem tudja, hogy ez reális-e. Én mondtam egy kb 20%-kal alacsonyabbat, hogy mi ezt terveztük, és hát gyorsan mondta, hogy neki ez is megfelel. Látszott, hogy nem a pénz neki a legfontosabb. Ennyi.

Dandie (törölt) 2013.10.22. 20:41:20

Van egy teóriám, miszerint a tesztelőnél alacsonyabb létforma nincs a Földön. Ennek a teóriámnak az új szlogenje következő lett- így, nagy V-vel a mondat közepén:

"..szemben Veled pontosan tudom, hogy mi a különbség a regressziós teszt és a reteszt között"

És az a durva, hogy ezt sokszor nem a könyvelésen, a csatornázási munkálatokban, vagy a műtőben sütik el, ahol a téma irrelevanciája miatt még el is hihetik, hogy ezek elképesztően bonyolult IT dolgok, valami amit 12 éve tanul megállás nélkül. Nem. Ezt szemrebbenés nélkül betolja 3 seniornak és egy architectnek is.

A posztolónak legalább annyi esze volt, hogy egy random blogon sütötte el az ijesztően/bonyolultan hangzó, gyakorlatilag egy 12 éves által tökéletesen megérthető maszlagot.

$pi$ 2013.10.22. 20:43:06

Elmondom mi az én bajom az ilyen HR-es csajokkal és srácokkal (direkt ezeket a szavakat használom):

1. Azt hiszik, hogy mindenki tavaly vagy esetleg tavalyelőtt szerezte a diplomáját és erre büszkének is kell lennie. Azt hiszik, hogy a 3 éves szakmai gyakorlat az már "senior" és az elérhető legmagasabb is. Azt hiszik, hogy egy felvételi elbeszélgetésen az egyetemi évek fontos pontot kell, hogy jelentsenek.

2. Azt hiszik, hogy a fizetés, amit ők ajánlanak az "versenyképes", elég ha eléri a Mücheni szemetes fizetésének harmadát, ezért nyilván heteken keresztül szó se essen róla. Ők ráérnek szemérmesen hallgatni a fizetésről akár hetekig is, akkor nyilván mindenkinél ez a helyzet, a jelölt az ilyen halva született interjúkkal akarja tölteni a napjait.

3. Meg vannak győződve róla, hogy a munkavállaló szívesen elmenne egy olyan helyre dolgozni, ahol mindenki öltönyben flangál meg kosztümben, és ezen hozzállását már az első interjún is ki szertené kinyilatkoztatni. Nyilván nincs olyan, aki azt mondja, hogy "ha öltönyöztök meg ilyenek, akkor csá".

4. Meg vannak győződve, hogy ha egy munka miatt költözni kell, akkor mindenki szívesen költözik budapestre ötöd fizetésért és eszébe sem jut, hogy akkor már a másik irányba megy, ahol sokkal jobbak a lehetőségek. Egyszerűen nem veszik észre, hogy európa nem budapest, nem ott kezdődik, nem ott végződik és nem is ott van a közepe. Ezért azt hiszik, hogy a fizetés az utolsó téma legyen, hiszen úgyis ugyanarra gondolunk.

5. Azt hiszik, hogy nekik a kamu diplomával és másfél év szakmai gyakorlattal szerénynek illik lenniük, ezért nyilván valamiféle álszerénységet kell a munkavállalónak is lenyomni.

6. Atom fogalmuk sincs a szakmáról, amibe folyamatosan toboroznak, ezért állandóan olyan állások betöltését ajánlják, amihez közünk nincs. Olyan ez, mint amikor az angoltanárnak francia nyelv oktatását ajánlják, hiszen szerintük az ugyanaz a szakma.

7. A tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen "én egyszer csak angolra váltok majd" emberek meglehetősen rosszul beszélik a nyelvet. A legtöbb esetben feltesznek egy-két általános kérdést a családról meg a karrierről az adott nyelven, mert tudják mondani azt a három mondatot még az iskolából. Amikor a jelölt a szakmájáról kezd angolul beszélni, akkor kiderül, hogy a HR-es csak a karácsonyi élményeit és a legkedvesebb nyári olvasmányomat tudja angolul, ami végképp nevetségessé teszi az interjút.

Ha a beszélt nyelv fontos, akkor nem kell komolytalankodni, akkor angolul kell megtartani az interjút.

Vagy jobbat mondok: nem kell magyar cégekkel foglalkozni, legtöbbjük úgysem ér semmit...

Blogger Géza 2013.10.22. 20:50:01

@Don Quixote de la Ferko: Igen, te valóban egy paraszt vagy, és ezt minden hozzászólásodban be is bizonyítod :) Amikor másokat akarsz alázni, valójában magadat alázod... :( Nem csoda, hogy már egy éve nem találsz munkát. És nevetséges a választásokra várnod, utána sem lesz más semmi.

$pi$ 2013.10.22. 20:54:50

@Blogger Géza: "1) Könnyen lehet, hogy végül az elképzeltnél alacsonyabb bérért is elvállalja valaki - akkor miért fizetnénk többet neki?"

Ezt soha nem értettem meg. Soha!

Mondjuk veszel egy használt audit, ráköltesz 5 milliót. Pedig 300 000 -ért is kapnál használt autót, akkor miért költesz ötmilliót erre?

Hát azért, mert ez jobb, gyorsabban megy, biztonságosabb, kényelmesebb, megbízhatóbb... szívesebben beülnek az emberek.

Felveszel egy szakembert. Ránéz a cuccra, azt mondja, hogy "igen-igen-ilyet már láttam", két perc múlva minden rendben, probléma megoldva. Felveszel egy másik csávót, egy hónapon keresztül izzad mint állat még mindig nem megy. Miért fizetnél többet a tapasztalt, hozzáértő profi fizetésére?

Kiadsz egy terméket, jó...olcsó[1] munkaerővel csináltad, olyan is. Meglátja a konkurencia, felveszi a jó szakembert, piacra dob valami hasonlót csak ezt veszik mint a cukrot. Mert jobb. Te meg összespróroltál egy csomó pénzt a fizetésen és szépen tönkremész.

Esettanulmány: Steve Jobs vajon hány dollárt spórolt azzal, ogy indiából meg pakisztánból szerzett jó...olcsó programozókat meg grafikusokat?

[1] Ugye megvan a jó....olcsó mondás? :) Amikor az ember elkezdi, hogy jó, aztán ahogy kimondja rájön, hogy persze, de inkább csak olcsó.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 20:56:03

@Blogger Géza:

Gézuka. A probléma a 3. pontban felsoroltakkal az, hogy a munkaadók nem a tudásra, hanem az alacsony fizetésre hajtanak. Ennek köszönhetik azt, hogy felveszik azt, aki eladja magát fillérekért, mert tudja, hogy csak annyit ér, aki meg tisztában van az értékével, és ennek megfelelő árat kér magáért, az a hazai piacon esélytelen.

Tudod miért problémás ez? Elmondom, magadtól nem jönnél rá. Az olcsó tudatlan alacsony bére és az okosabb magasabb bére közti különbség többszörösébe kerül a tudatlan miatt okozott kár. És ezt se te, se a munkaadók nem tudják felfogni, miért rossz egy ilyen olcsójános.

Nagyon egyszerű példa, amíg volt állásom, az igen zseniálisan nyaló kőbunkó u.n. műszaki vezető az 50 forintos költséggel javítható hibát 250,000.- forintos új készülék vásárlásával hidalta át, mivel műszaki vezető létére sík hülye volt a műszaki dolgokhoz. Többek között a tudatlanságából adódó többletköltségek is alaposan hozzájárultak a cég borulásához.

Örülök, hogy segíthettem.

Bambano 2013.10.22. 20:56:37

@csakhalkanszólok: egy hr-es őszinte? ha ló legel a sírján. példa: vagytok többen jelöltek, nem téged választ. de nem értesít erről, azért, mert ha a választott jelöltje mégsem jön össze, akkor te vagy a tartalék.

nem mondja, hogy második lettél, köszönjük, de ha visszalép az első, akkor keresni fogjuk. semmit nem mond.

na ez nem őszinteség nálam.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 20:57:22

@Blogger Géza:

Így van. Paraszt vagyok. Önként és dalolva.

Míg az elitet ti képviselitek, nincs más lehetőségem.

Blogger Géza 2013.10.22. 20:58:10

@$pi$: Sajnos egyáltalán nem igaz, hogy aki magasabb bért harcolt ki magának, az jobb munkaerő.

Bambano 2013.10.22. 20:58:22

@eau sauvage: ti (páran) meg arról vagyok meggyőződve, hogy amit itt kicsit humorosabban, sztorizgatva leírt, az szó szerint ugyanígy megy az interjún is...

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 20:59:38

@Blogger Géza:

Ha kicsit figyelmesebben olvasol, nem csinálsz hülyét magadból. Nem nem találok munkát, hanem nem keresek. Ráadásul azt is leírtam, miért. Igazi talpnyaló vagy, buta visszavágással, amivel csak magadat égeted.
Érted a különbséget? Ha nem, az esti ima után vezéred elmagyarázza.

Blogger Géza 2013.10.22. 21:00:29

@Don Quixote de la Ferko: Ha ennyire okos vagy, miért nem te lettél ott a műszaki vezető? Ha üresedés volt, hogyhogy nem rád gondolt mindenki mint megfelelő utódra?

$pi$ 2013.10.22. 21:01:12

@Blogger Géza: "Sajnos egyáltalán nem igaz, hogy aki magasabb bért harcolt ki magának, az jobb munkaerő."

Én ilyet nem is mondtam. Ugye? :)

Viszont szerintem van szignifikáns összefüggés. Bár persze nem tudom bebizonyítani, de ésszerűnek tűnik a feltételezés.

$pi$ 2013.10.22. 21:03:25

@Don Quixote de la Ferko: "A probléma a 3. pontban felsoroltakkal az, hogy a munkaadók nem a tudásra, hanem az alacsony fizetésre hajtanak."

Nem nekem írtad, de azért... szóval így van. A magyar cégekkel majdnem minddel így van. Ezért nem szabad szóbaállni velük.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 21:04:13

@$pi$:

Mintha ugyanarra a rugóra járna az agyunk, csak én vitriolosabban fogalmaztam meg, miért nem jó az olcsó munkaerő.

A baj az, hogy a munkavállalót jobban meg tudom érteni. Ott a család, a számlák, a gyerek iskoláztatása, érthető ha "fillérekért" eladja magát sajnos az is akinek nem kéne. Ezzel sajnos a munkáltatók tisztában vannak, és ki is használják, mert mindig van madár, aki kényszerhelyzetben beugrik.

Bambano 2013.10.22. 21:05:56

@Don Quixote de la Ferko: ja, meg azt sem szokták megérteni, hogy miért kell rendes cuccokat venni... ún. sz.ból várat kategória

@Blogger Géza: tudod hányszor fordul elő, hogy a vállalat érdekei nem esnek egybe az ott dolgozók érdekeivel? és ha te véletlenül a vállalat érdekeit támogatod, olyan rövid úton elnyírnak, hogy pislantani nem fogsz.

Blogger Géza 2013.10.22. 21:06:58

@Don Quixote de la Ferko: "Nem nem találok munkát, hanem nem keresek. " Igen, a lúzerek tipikus önigazolása... A legjobb terep , amire kenni lehet a dolgot, az a politika. :) Még ha valami kormányzati kommunikációs tanácsadó lennél, OK, de azok a drótok amiket buzerálnod kéne, politikafüggetlenek.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 21:07:02

@Blogger Géza:

A cég megszűnése nem üresedés. Megint buta voltál, nem értetted a szavakat.
A válasz: mert nem érdekelt. Veled ellentétben nem vagyok karrierista, nekem a nyugalom fontosabb, mint a hatalom.

csakhalkanszólok 2013.10.22. 21:07:04

@Bambano: Igazad van, én is csak álmodoztam.
Nekem 20 év (vezető)munkaviszony után fáj hogy sokszor egy kis senki dobja ki az életemet, mert nincs ideje a drágának rájönni hogy 100%-ban megfelelek. Keres egy fiatalabbat, olcsóbbat, aki pattan gyorsan, és lehet újra keresni helyette újat, újratermelve az HR-os létének alapjait.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 21:10:43

@Blogger Géza:

Megint buta vagy. Fentebb leírtam, miért nem keresek, és miért nem érdekel a munkakeresés.
Jól állod a pofonokat, mondj még baromságokat, nagyon szívesen kiosztalak, ritka nagy baromságokat hordasz ma össze.

Hominidae 2013.10.22. 21:11:40

Ehhe...most komolyan. Már eleve ott kezdődik a dolog, hogy az önéletrajz alapján van egy személyes benyomás. Mondjuk úgy, hogy előítélet. Ami lehet pozitív is, de mindenképp szubjektív. Ezek után (ha elég szimpi volt a jelentkező) behívja az ember, aztán beszélgetés közben kiderül, hogy a megérzések jók voltak-e vagy sem.
Az összes többi mókusvakítás.

$pi$ 2013.10.22. 21:13:20

@Don Quixote de la Ferko: Úgy van!

Én már egy ideje szabadúszóként dolgozom website-okon, azt tapasztalom, hogy a legtöbb magyar az indiaiakkal meg a pakisztániakkal versenyez $3 - $5 órabérért. Főképpen azért, mert itthon ezt szokták meg, azt hiszik, hogy ez a normális.

Pedig nem. Az internet, nem magyarország, a világ nem magyarország, európa nem magyarország. Magyarország egyszerűen nem mérvedó csak magyarországon.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 21:15:09

@Bambano:

A cégek többsége sajnos már nem ismeri sem a TMK, sem a javítás fogalmát. Ha kidől valami, akkor azonnal újat vesznek. Mondjuk nincs más lehetőségük, sajnálják a pénzt a karbantartó személyzetre, és nem igazán fogják fel, hogy a javítás néha többet hoz, mint az új készülék vásárlása.

Nem baj a kereskedői szemlélet, csak ebben az esetben nem kell csodálkozni, ha egy gyengébb cég elhullik.

Blogger Géza 2013.10.22. 21:16:51

@Don Quixote de la Ferko: OK, te legyél "nyugodt" (érdekes szó a munkanélküliségre), nehogy véletlenül valaki "karrieristának" bélyegezzen. :)

Blogger Géza 2013.10.22. 21:18:03

@$pi$: "Viszont szerintem van szignifikáns összefüggés." De, ezzel is gyakorlatilag ezt mondtad. :)

Blogger Géza 2013.10.22. 21:20:11

@Bambano: Engem még soha senki "nem nyírt el". :)

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 21:20:43

A fanyalgóknak, és a szóbaszóknak üzenném:

Teljesen lényegtelen a szituáció szempontjából, hogy a poszt toló ki a bánat. A nagyérdemű többségénél nem az verte ki a biztosítékot, hogy HR-es, vagy zseniális főmérnök úr, hanem az, hogy egy tökéletesen körbeírt büdös paraszt, és ezt zseniálisan meg is írta.
A tettei, a nézetei miatt kapja az aprítást, lényegtelen, hogy mi a beosztása, mint azt valaki megírta, nem lenne jó ott dolgozni, ahol főnökösködik, és szomorú, hogy emberek egzisztenciája, neadjisten léte azon múlik, hogy beírja az általa is alaptudásnak ítélt nyelvtudását, vagy nem, mert egy ilyen zseninek az nem tetszik.

Bambano 2013.10.22. 21:23:00

@Don Quixote de la Ferko: ez is igaz... én most egy olyannal szívok, hogy a főnök meg tudott spórolni vagy 10%-ot egy klímán. Nem azt vette, amit a klímás cég javasolt, hanem ő talált jobbat. Csak ez a jobb klíma áramszünet után nem kapcsol vissza, így minimum heti egyszer kocsikázik valaki... ha kizárólag a benzinpénzt nézem, akkor kettő hét alatt buktuk be gazdaságossági szempontból a spórolást...

Hominidae 2013.10.22. 21:23:03

Amin most vitáztok az is elég összetett... Van a jó munkaerő drágán... Meg van a lengyel mélyalmos tojás. :) Vagyis érthető valahol, hogy hiába akar valaki tuti árut a piacra dobni, ha letolja a kínai gagyi. Meeert...Mert a fogyasztó olcsón akar vásárolni és nem veszi le a polcról a minőséget.
A saját apámmal vitáztam a múltkor azon, hogy miért vesz román húst, mikor az ő munkája is attól szűnt, meg, hogy a tejipari cég, ahol dolgozott leépített a forgalom csökkenése miatt.
A válasz mi volt? Mer' az olcsó. Pfff...
Ezek után mit várunk?

$pi$ 2013.10.22. 21:26:19

@Blogger Géza: "De, ezzel is gyakorlatilag ezt mondtad. :) "

Dehogy. Lássunk egy példát!

Igaz -e, hogy az idős emberek százon két vödör vízzel lassabban futnak mint a fiatalabbak? Szerintem mindenképpen van ilyen összefüggés, habár nyilván sok ellenpéldát lehet hozni. Nálam biztosan találsz idősebb embert, aki gyosabban fut, főleg vizekkel, de azért tagadhatatlan lenne, hogy van ilyen összefüggés.

Az ilyen bonyolult, sok változótól függő kérdésekben a legtöbb, amire számíthatsz nyilván egy szignifikáns összefüggés, igen-igen ritkán vannak olyan atom biztos törvények, amik mindig igaz megállapításokat tesznek lehetővé.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 21:28:51

@Blogger Géza:

Részletezhetnéd, neked mi a problémád azzal, hogy van miből megélnem, és amíg a te fajtád uralja az országot, addig inkább megvárom az elzavarásotokat, és nem kockáztatom be a pénzemet és fél élet munkáját egy hozzád hasonló más által kikapart készbe ülni akaró gyökér miatt.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 21:30:48

@Bambano:

Ismerős. Fentebb említett zsenike egy processzor hűtésére beszereltetett egy teljes épületet elbíró klímát. Aztán csodálkoztak az első villanyszámlánál.

Blogger Géza 2013.10.22. 21:33:05

@Don Quixote de la Ferko: Problémám? Nekem? Semmi.. Problémáid neked vannak. Nem is kevés ...

Mérges 1234 2013.10.22. 21:33:55

Jó, jó hasznos tanácsok ezek.

De ekkora arcal ne tolja már senki, tipikus példa kis hatalom, és már is istent játszunk.

Személy szreint köszönöm a tnácsokat, az aracodat meg a pszichológus kollégáiddal kezeltesd.

Reggie 2013.10.22. 21:34:01

Van egy olyan erzesem, hogy a poszter informatikus es nem igazi mernok.

Blogger Géza 2013.10.22. 21:35:32

@$pi$: No, és én is pont ezt mondtam. Hogy te is megértsd: a te példádban azt mondtam: egyáltalán nem biztos, hogy aki fiatalabb, gyorsabban fog futni. Jó érzés magaddal vitatkozni? :)

Bambano 2013.10.22. 21:35:39

@Hominidae: pontosan akkor, amikor árverseny van a piacon, akkor kell a hatékonyabb "termelésre" összpontosítani. összességében sokkal olcsóbb megvenni a rendes szerszámot, eszközt, jó munkaerőt, mint gagyival erőlködni.

Ha nincs árverseny, akkor van miből fedezni a hónapokig szüttyögő munkaerő költségeit, meg a visszamegyünk gariba megjavítjuk kiadásokat. Ha árverseny van, akkor gyorsan elsőre telibe kell találni, mert minden más drága.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.22. 21:35:47

@Blogger Géza:

Nekem? Te borultál ki azon, hogy nekem a nyugalom fontosabb mint a hatalom.
Megint félrebeszéltél.

Na jóccakát, amióta megjelent itt egy gyökér fideszhuszár (biza, rólad van szó), eldurvult a buli.

További jó hisztit orbánista.

Mérges 1234 2013.10.22. 21:40:34

@Blogger Géza:

Te Géza te az a fajta politikus buzeráns vagy, akinek mindegy csak szophassa valaki faszát.

Gondolom mire Piktord megbukik, találsz magadnak másik faszt, emezt meg letagadod. Gondolkodni hülye vagy..... Undorító egy fajta a tiéd, de szeresd a Viktort legyen meg az az Ő akarata.

Mérges 1234 2013.10.22. 21:42:09

Informatikus is mérnök, csak inkább nem annyira ember.

De ennek is megvan az oka....

$pi$ 2013.10.22. 21:42:15

@Bambano: "Ha nincs árverseny, akkor van miből fedezni a hónapokig szüttyögő munkaerő költségeit"

Pontosan! Ezért ment ez ennyire a kádár rendszerben és attól félek még mindig azt a port rúgjuk. Azt hinné az ember, hogy ennyi év után már nem kísért a múlt, pedig sajnos nagyon is.

Hominidae 2013.10.22. 21:43:34

@Bambano:

Az a baj, hogy ezt nagyjából senki nem így látja. A gyakorlatban költségfaragás van, ami többek között a rossz munkaerőt is jelenti a többi már eleve "spórolósan" beállított dolog mellett. Ha ehhez társul még némi rövidtávú gondolkodás is, meg jókora dilettantizmus, akkor már helyben is vagyunk.

Reggie 2013.10.22. 21:43:44

@Mérges 1234: Ez jo vicc:) Meg az egyetemen is ugy van, hogy Villamosmernoki es Informatikai kar, es nem ugy, hogy Villamosmernoki es Informatikus mernoki kar. Ezek nem veletlenek.

$pi$ 2013.10.22. 21:45:02

@Blogger Géza: "egyáltalán nem biztos, hogy aki fiatalabb, gyorsabban fog futni."

Én meg azt mondtam, hogy 1. nem, én sem mondtam, hogy biztos, egy szóval sem, de 2. valószínű, azaz a legtöbbször így van és ez már elég ahhoz, hogy "legtöbbször" a drágább munkaerőt vegye meg az ember.

" Jó érzés magaddal vitatkozni? :) "

Hát tényleg van egy olyan érzésem, hogy a falnak beszélek, de azt hittem, hogy csak a parám. :)

bonfred 2013.10.22. 21:45:45

Nekem tetszik az írás. Az egyből lejön, hogy nem HR-es írta, hanem egy gyakorlatias szemléletű mérnök. Én is az volnék, én is részt vettem/veszek az interjúztatásban. Nem csak az enyém a döntés, de van beleszólásom. Egy apró észrevétel: irigylem azt a céget, ahol pszichológus végzettségű HR-esek vannak. Eddig én inkább a valamilyen alibi szakot végzett, nulla emberismerettel és élettapasztalattal rendelkező ijfú titánokkal találkoztam. (Innen üdvözlöm a kivételeket.) Szerintem az a jó cég, ahol a HR-es nincs ott az első körnél, mert mindkét fél számára időt lehet így megtakarítani. Lehet, hogy félreérthető a blogger stílusa, de pl. azt én is utálom, ha valaki hazudik az önéletrajzában, ha bekérdezek egyet, és kapásból kiderül, hogy az illetőnek fingja sincs az adott területről. Etől kezdve nekem jöhet énmárkával, personal branding-el, meg egyéb, a HR-esek által kedvelt agymosott baromsággal, nekem a jelölt nem hiteles. Fordítva is igaz, ha látom hogy képben van a delikvens, nem izzasztom feleslegesen, megköszönöm a választ és mehetünk tovább.
A késésel melységesen egyetértek, öltözködés dettó.

Szelid sunmalac 2013.10.22. 21:46:21

Na vegre egy korrekt embertol egy korrekt iras. Vannak dolgok, amiket maskepp latok, de ezzel az emberrel tudok mit kezdeni, mert nem elvont HR-es fogalmakkal dobalozik. Ha latom valakin, hogy kompetens, akkor van mirol beszelni.

Blogger Géza 2013.10.22. 21:48:40

@Don Quixote de la Ferko: Én? Kiborulni? Ugyan már, kicsi huszár...

pause 2013.10.22. 21:54:10

kedves "háeres"!
ne tegezz
vagy magyarul,vagy latinul vagy angolul vagy németül beszélünk,de egy mondaton belül egy nyelvet beszélj/írj
arcodból vegyél vissza

lutria 2013.10.22. 22:08:42

A fizetési igényhez:Ahoz hogy jó választ tudjunk adni erre a kérdésre is nem kellene szinte belső információkkal rendelkezni a cégről?
Pl.ha azt válaszolom hogy 150-et kérek de közben minden melós szinte minimálbért kap akkor mondhatják hogy túl sokat akarok és azért nem leszek megfelelő,ha meg a többiek 200-at keresnek és később ez kiderül számomra és elkezdem pedzegetni a fizetésemelést akkor meg kiröhöghetnek hogy én kértem annyit és meg is kaptam,nem?
Ami már csak azért is lehetetlen mert az én melóhelyemen még azt is megtiltották hogy egymással megbeszéljük hogy mennyit keresünk,"bérfeszültséget okoz" ,mivel az új melósokat többel vették fel mint amit egy 10éve itt dolgozó most kap...
A másik véglet meg az hogy semmi ilyet nem kérdeznek,csak közlik az állásinterjún hogy ennyi és akinek nem tetszik elmehet,-egy esetben egy csoportos interjún voltunk vagy nyolcan,a HR-es elkezdte fényezni a céget hogy milyen stabil stb.állás,viszont milyen sokat kell melózni(10-12ó)-néhányan a szavába vágtak-hogy mennyiért is? erre szemlesütve közölte hogy minimálbért,így öten rögtön felálltak és távoztak,ketten végighallgatták és utána tűntek el örökre,1 jelentkező meg 2 próbanap után mondott fel,még a papírjait is postán küldték utána,én meg maradtam.
Mindezt persze beleírhatták volna a hirdetésbe is de úgy látszik ezek titkos adatok,és így mondhatják hogy sok munkanélküli nem is akar dolgozni...

bunkocska 2013.10.22. 22:10:59

Szerintem amit leírt a kedves főmérnök Úr annak smmi köze a valósághoz, persze van amivel egyetértek, pl. öltözködés. De ha beirom, hogy alapfokon beszélek, vagy neadjisten kezdő szinten, nem azt jelenti, hogy egy interjún tudok társalogni, de ha azt irom be, hogy anyanyelvi szinten és rákerül a sor, akkor meg ne legyen csodálkozás, hogy szétszivatom, mert X évig éltem adott nyelvterületen. + még ha valamit tudok és mondom, akkor nyugodtan kérdezzen, egy dolgot több felől meg lehet közeliteni és közel sem biztos, hogy az a jó ami az interjuztatóé. Azt utálom amikor az interjuztató meg akar győzni valamiről, amibe mondjuk 10 évet dolgoztam és semmi köze sincs hozzá. Onnantól nekem is csak üldögélés, de volt már olyn interjum, ahol megköszöntem és mentem a dolgomra. De szerencsés is vagyok, hogy ezt megtehetem. És én mindig a fizetéssel kezdek, az alap:), különben minek az egész.

zellerlevél 2013.10.22. 22:11:48

Hm...

A hozzászólásokat olvasgatva egy gondolatkört hozzá lehetne tenni:

Az állás annak kell, akit felvételiztetnek.
Az álláshely betöltéséről az dönt, aki felvételiztet, joga van kiválasztani azt az embert, akivel adott helyen SZERINTE együtt tudnak dolgozni.

Aki ezt a kettőt nem képes szem előtt tartani, annak esélye sincs.

(Igen, akármilyen hülye az, aki interjúztat, döntési helyzetben van. Akármenniyre nem ért ahhoz a szakmához, amire embert keresnek, akkor is ő az, aki eldönti, hogy az illető belekerül-e a következő körbe. Ha felé egy jelentkező ellenszenvet, elfogadni nem tudást sugároz, akkor teljesen jogosan dönt úgy, hogy a jelentkező nem alkalmas a munkára, hiszen nem képes együttműködni egy munkahely megszerzésének érdekében.)

Azoknak, akik úgy gondolják, hogy bizonyos dolgok egyértelműek: sajnos nem.
Sem az öltözködési, sem a pontosságra, figyelemre, vissza nem beszélésre, bizalmaskodásra, okoskodásra vonatkozó tanácsok nem feleslegesek.
Sőt: pl. a jelentkezők egy része nem köszön belépéskor; nem tudja egy telefonbeszélgetés közben megadni a saját telefonszámát.
(A kedvencem egyébként változatlanul az, amikor a többnyire huszonéves fiatal annyira hülye, vagy annyira hülyének néz, hogy az abszolutóriumot diplomának tünteti fel. Olyan esetünk is volt, ahol a jelentkező, aki késett, ezért összefutott a következő jelentkezővel, a kérdésekre való válasz helyett a kint ülő másik embert elemezte, hogy az miért nem alkalmas az állásra.)

Reggie 2013.10.22. 22:15:52

@zellerlevél: Nem egeszen. Aki interjuztat, annak a leheto legjobb jelolt kell. Csak altalaban akik a legjobbak, azokkal nem lehet barmit megtenni. Es innentol kezdve az arcoskodo/bunko interjuztato miatt hatranyba kerul a ceg. Ha ezt nem tartjak szem elott, akkor vagy elesik a legjobb jelolttol vagy joval tobbet kell fizetnie erte.

$pi$ 2013.10.22. 22:17:09

@zellerlevél: "Az állás annak kell, akit felvételiztetnek.
Az álláshely betöltéséről az dönt, aki felvételiztet, joga van kiválasztani azt az embert, akivel adott helyen SZERINTE együtt tudnak dolgozni. "

A munkaerő annak kell, aki felvételiztet. Arról, hogy elfogadja -e az állásajánlatot az dönt, akit felvételiztetnek, oda megy, ahol SZERINTE együtt tud dolgozni a munkatársaival.

Egyenrangú felek, ezt ne feledjük el!

Wintermoots (törölt) 2013.10.22. 22:23:13

@$pi$:

jelenleg _átlagosan_ a munkaadók javára kiegyenlítetlen az alkupozíció.

$pi$ 2013.10.22. 22:25:31

@Wintermoots: "kiegyenlítetlen az alkupozíció"

Jah, elfogadom. Csak azt kívántam jelezni, hogy a "munkaadó dönt, a munkavállalónak kuss" egy kicsit sommás megfogalmazásnak tűnik.

Wintermoots (törölt) 2013.10.22. 22:31:43

@$pi$:

blog.hu-n, pláne ilyen helyeken miért vagy ezen meglepődve?
igen, egy részük ilyen mentalitású, legalább itt megmutatják magukat, látjuk kikkel állunk szemben (és ne legyenek illúzióink: a munkaadók egy rész pont akkora barom, mint a munkavállalók egy része)
másrészt meg vannak szimpla trollok is.

GonoszMostoha 2013.10.22. 22:32:23

A hr-eseknél az is baj, hogy mindegyik képzett pszichológusnak érzi magát. Pedig nem azok. A pszichológia egy pici szeletkéjét megetették velük (már amilyikkel), aztán azt hiszik, már le is doktorálhatnak belőle.
A pedagógusok közül sokan 5-6 félévet hallgatnak pszichológiát, szigorlattal zárnak. Ettől még nem képzett pszichológusok. A szakmájukhoz szükséges részterületen valamennyire kompetensek - pl. felismerhetnek viselkedészavart - de isten ments, hogy gyermekrajzok elemzésével foglalkozzanak.

Tehát kérem a hr-szakma jeles képviselőit, ne játsszák meg magukat, ne arcoskodjanak. A pályázókat nem fikázni kell, hanem elősegíteni azt, hogy a lehető legpozitívabb oldalról mutatkozhasson be.

Egyébként a késés - ahogyan már sokan írták - kétoldalú: ha behívnak egy állásinterjúra, igenis, az interjúztató(k) is jelenjen(ek ) meg pontosan. Nem érdekel, hogy elhúzódott a megbeszélésük, fontos telefonjuk volt, stb. Ha megegyeztünk egy időpontban, mindenki tartsa magát ahhoz, a pályázónak sem végtelen az ideje, nem mindenki munkanélküli, és bármeddig ráérő ember.

zellerlevél 2013.10.22. 22:36:04

Szerintem a nyelvutdásos rész egy - egészen jó - példa volt arra, hogy mennyire különböző hatást lehet elérni ugyanazzal a ténnyel, jó helyen, jó időben, megfelelő szituációban előadva.

gh14 2013.10.22. 22:45:31

A nyelvtudásos résszel nem értek egyet.
Ha alap nyelvtudást írok, az nem azt jelenti, hogy szakmai dolgokról tudok beszélgetni az adott nyelven, hanem alapfokon meg tudom értetni magam.
Tehát az elvárásoknak is másoknak kell lennie.
Alapnyelvtudást írt be, meg tudja magát értetni, tényleg alapnyelvtudás. Ennyi.

$pi$ 2013.10.22. 22:45:54

@Wintermoots: "miért vagy ezen meglepődve?"

Ó, nem vagyok meglepődve. :)

zellerlevél 2013.10.22. 22:46:50

@$pi$:

Szerintem a legritkábban fordul elő, hogy valóban egyenrangúak a felvételi eljárás során.
De még a munkaviszonyban sem, hiszen jellegéből adódóan alá-fölérendeletségi viszonyt takar. Akinek ez nem jó, nem elfogadható, annak nem való a munkaviszony, inkább a vállalkozás.

@Reggie:

A lehető legjobb nem ugyanazt jelenti a két oldalon.

Mindkét fél kompromisszumokat köt, és azt, hogy miben, az állásinterjún dől el, méghozzá szubjektív benyomások alapján.
Ez a tényező az, amit sok álláskereső nem nagyon szeretne tudomásul venni.

Sokan próbálják ezt egy felvételi eljárás során érvként felhozni, de gondoljunk csak bele: a cégnek joga van ahhoz, hogy olyan alkalmazottat válasszon, aki neki szimpatikus, akivel szót ért, akivel egy hullámhosszra tud kerülni, vagy aki beleillik a kollektívába.
Távolról sem biztos, hogy ez a személy azonos a legjobb jelölttel.

jjoey 2013.10.22. 22:46:51

@margaritt: legyünk reálisak, amikor 2x éves kislányra tolják egy felsővezető első beszélgetését és minden egyes mondatra a whau a reakciója, mit teszel? nyilván, komolytalan a cég, pedig világmulti, 100xxx munkaválallóval. lényeg, hogy jó az irás, csak figyelni kellene a szakma felhigulására is. mig egy főkönyvelőnél a hiba hamar kiugrtik, mert büntet a nemzeti avh, addig a hr gonjai évekkel késöbb láthatóak csak, más kérdés, hogy addigra rendszerint késő, mert a cég hirneve, stb annyira megkopott, hogy értelmes szakember már feléjük sem néz.
persze akkor is majd a főkönyvelő lesz a hunyó

jjoey 2013.10.22. 22:48:37

@zellerlevél: azért itt a "kicsit törött a tégla, de eláll a falban" elvet veszem észre. igen, a cég dönt, de van, hogy ilyen-olyan érvek miatt, pénz, vezető féltékenysége miatt nem a legjobb megoldást választják.

bgp 2013.10.22. 23:20:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ezek szerint ott se voltál túl sikeres, ha ennyi volt :D

Reggie 2013.10.22. 23:26:36

@zellerlevél: Nem biztos, viszont ha a legjobb is beleilli, csak eppen ez elijeszti, vagy azt mondja, hogy lenyeli az ilyen kornyezetet, csak tobb penzert, akkor mar rosszul jart a ceg. Nem azokra kell gondolni, akik nem tudnak illeszkedni a csapatba, hanem azokra akik tudnak, de nem akarnak, vagy bearazzak, mennyiert akarnak. Viszont ha ezt nem tudjak megfizetni, akkor jo esellyel kapnak egy gyengebb embert, aki tudja, hogy nincs olyan sok lehetosege, es elvallalja annak ellenere, hogy nem fekszik neki ez a stilus, viszont majd vegig puffog magaban, hogy miert kell keves penzert meg a fonokot is elviselni. Na ennel meg akkor is jobban jar a ceg, ha extran megfizetik a legjobbat a kornyezet elviseleseert, de legjobban akkor jarna, ha egy bunko fonok miatt nem none meg a fluktuacio es a jo embereknel nem kene felarat fizetni, hogy elviseljek. Nem?

Reggie 2013.10.22. 23:30:01

@Reggie: beleilli->beilleszkedhetne

zellerlevél 2013.10.22. 23:32:55

@jjoey:
De miért ne lehetne neki döntő az "ilyen-olyan" érv? Az ő pénzét, az ő jövőjét viszi a vásárra. Még olyan helyzetet is el tudok képzelni, ahol egy vezető féltékenysége egybeesik a cég érdekével. (Meg egy halom olyant, ahol nem, de egy állásra jelentkezőnek nem dolga, hogy ezzel foglalkozzon, vagy a cég ügyeit kintről minősítse. Még belülről sem dolga egy alkalmazottnak alapesetben.)

Mondok példát: van egy jól együtt dolgozó közösség, ahol a feladatmegosztás kialakult, mindenki tudja a részfeladatát, jól dolgoznak együtt, a teljesítményük megfelel a cégnek. Az ott dolgozók mindegyike az átlagosnál kisebb kreativitással (ide behelyettesíthető a képességek nagy része) rendelkezik, a feladatuk ezt nem is igényli. A munkafolyamatra a cégnek nincs több pénze, ezért ezekkel a betanított munkásokkal simán elvégezteti a feladatot. A munka jellege miatt gépekre cserélni a dolgozókat nem lehet.

Jön egy jelentkező, aki kreatív, szimpatikus a cégvezetőnek is, a munkaügyesnek, betanítható, de látszik, hogy folyamatosan jár az agya, miként lehetne mindent másképpen csinálni. Ez az állásinterjún azonnal kiderül. A lelendő közvetlen főnökének nem szimpatikus.

Van egy másik, aki ugyan nem tud jól kommunikálni úgy általában, az önéletrajza pontatlan, de amikor a munkaterületre leviszik, akkor első látásra megtalálja a hangot a jövendő munkatársakkal; ami a feladata lesz, azt ismeri, képes azonnal munkába állni, és a munkát elvégezni. A fizetési igénye kisebb, mint a fentinek.

(Tegyük fel, hogy a közvetlen főnök élvezi a vezetés bizalmát, és döntő szava van abban, hogy kivel akar együtt dolgozni, ez jobb helyeken így van.)

Nos nyilván nem fogják kiválasztani az előbbit, mert erre a feladatra OTT ÉS AKKOR nem ő a megfelelő munkaerő, több okból is: pl. kevesebbet kér, a meglévő kollektívába jobban beilleszthető, szimpatikus a közvetlen felettesének.

Vagy egy másik példa: amikor tudatosan választ a cég végzettség, vagy tapasztalat nélküli munkaerőt, pontosan azért, hogy oda tanuljon be, ahol dolgozni fog, és úgy, ahogy az ott kell. (Mi vettünk már fel így embert, kerestünk egy bizonyos végzettséggel valakit, de belefutottunk a közeli szakközépiskola tökéletlen képzését elvégzettekbe. A második próbálkozás után felvettünk egy kezdőt, akit betanítás közben elküldtünk levelező képzésre. Hat éve nálunk dolgozik, pedig a papírforma szerint nem ő volt a legjobb jelölt az állásra, mégis bevált, szemben az előző kettővel, akikről pár hónap után kiderült, hogy ugyan van végzettségük, de nem formálhatók az adott helyre..) Ilyenkor a fel nem vettek csak azt látják, hogy "őt bezzeg felvették, pedig sem gyakorlata, sem végezettsége, pedig nekem mindegyik van". Igen, de ott, és akkor nem ő volt a megfelelő ennek a cégnek.

A diplomások egyébként gyakran vannak abban a tévedésben, hogy bármilyen munkát végeznek, a feladatuk a munka/cég/munkaszervezés/folyamatok megváltoztatása. Az álláshirdetések a lehető legritkábban születnek ebből a célból (nekem már volt ilyen munkám, és nagyon élveztem, de nem hiszem, hogy lesz még ebben részem), a munkaadók többsége konkrét feladatra keres embert, és csak nagyon kis része olyan az állásoknak, ahol van lehetőség a struktúraalakításra.

Még egy gondlat: tételezzük már fel a munkaadóról, hogy nincs szándékában saját magát tönkretenni...

biododírium 2013.10.23. 00:07:22

Életemben egyszer késtem állásinterjúról kb15 éve, de odaszóltam telefonon időben (így már nem is tekinthető késésnek), hogy autóval indultam volna, de nem támogatott ebben, így marad a bkv. Gondolom elhitték, de a valóságban eleve bkv-ztam és odafele úgy rámjött a hasmas, hogy kínkeserves kerülővel végül egy mekiben oldottam meg a dolgot, aztán percre pontosan hoztam a telefonon egyeztetett időpontot. Nem volt semmi gond belőle, és persze máig mosolygok ezen, hiszen ott csak nem indíthattam volna ezzel, leizzadt arccal :)

Dr_utcai_arcos 2013.10.23. 00:46:03

Elolvastam. Ne HR-eskedj. Azt hiszem, a hozzád hasonlók vannak az utáltak lista tetején. Bocs. Köszönöm.

ntracer · http://ujnemzedek.blog.hu 2013.10.23. 01:02:25

Hogyan legyünk kiváló rabszolgák című rovatunkat olvasta.

Bambano 2013.10.23. 01:06:43

@zellerlevél: "tételezzük már fel a munkaadóról, hogy nincs szándékában saját magát tönkretenni... ": no way. én még nem láttam olyan munkaadót, amelyiknek lett volna ennyi esze.

olyat, ahol szándékosan tették tönkre a céget, már láttam. olyat is, ahol annyira tehetségtelenek a főnökök(=tulajok), hogy észre sem veszik, hogy tönkremegy a cégük.

de normálisan vezetett, normális céget még nem láttam.

Dr_utcai_arcos 2013.10.23. 01:07:59

@Dr_utcai_arcos: mivel nem HR-es vagy, visszavonom. Másként fogalmazok. Ne akarj emberekkel dolgozni. Lehet nem fogják mutatni, de nagyon fognak utálni.

ramirez7788 2013.10.23. 03:31:54

A posztoló hatalmaskodó pöcsfej. Tutira verték az oviban. :)
Pont azokat a fejlesztőket írja le, akik azért antiszociálisak, mert napi 18 órán keresztül a kódot verik, és ezen kívül nincs életük. Nyilván az ilyeneket nehéz kezelni, viszont egy jó vezetővel 3-4 ember munkáját is képesek elvégezni, és tutira nem dugják meg a csinos gyakornok lányokat.

Behajtó70 2013.10.23. 06:48:18

Finom és hasznos kis poszt, köszi!

Deeeeee a német nyelv alapfokon témával nem értek egyet, és kifejezetten a nyelvről, nem másról beszélek! Mégpedig: pl pont a német multik azok, akik egy icipici német nyelvtudásért is megőrülnek, mert van saját oktatásuk és elküldik a népet tanulni. Nem kell az elején mindent németül, de fél év múlva már kell. Lásd Audi, Mercedes, RWE(Elmű), E-ON, Telekom, Velux...

Értem én, hogy Te csak a szintehazug túlzásokat ragoztad, de a nyelvre ez nem mindig igaz...hacsaknem nyelviskolai tanári felvételről van szó :)

Az a baj, hogy a minimális nyelvtudás be nem írása azzal jár, hogy már el sem hívod az interjúra.....ugye? Ráadásul mi van, ha igaz? Én pl 10 éve nem toltam élőben a németet, biztos kelleni fog 2-3-4 hónap, mire újra minden előjön, most persze nem sokat makognék az interjún, de azért ez mégiscsak több, mint mint aki sosem látott német könyvet...

Behajtó70 2013.10.23. 06:54:51

@ramirez7788: Látva a fejlesztői piacot, ez nagyobb munkáknál nagyon nem igaz, ott csapatmunkára van szükség! Tranpaszarenciára! Most is van dolgom pár rambó programozóval, amire Te is utalsz, és nem győzzük kibogozni, hogy mit is csinált...olyan okosan csinálta meg 3-4 ember munkáját, hogy csak nézünk.....és mi van, ha a fejére esik egy balkon? Itt állok egy kezelhetetlen rendszerrel? Még forráskóddal sem megyek semmire....mert az ilyen okos rambók csesznek leírást, dokumentációt, kommenteket írni....gondolom pontosan tudod, miről beszélek :)

Don Quixote de la Ferko 2013.10.23. 06:54:54

@zellerlevél:

"de látszik, hogy folyamatosan jár az agya, miként lehetne mindent másképpen csinálni."

Felesleges. Akiken segítene vele azok állnak ellen a legjobban.

Saját tapasztalat volt, hogy a melómban nem tudtam szinte semmi olyat elfogadtatni a munkatársakkal, ami a munkánkat könnyítette. Egyszerűen nem voltak hajlandóak arra, hogy egy adott napon a 20 perc helyett 25 percet dolgozzanak, ezzel előkészítve a teljes hetet, és a plusz öt perccel megspórolni a másikaknak a napi 20 perces munkát. Ilyenek tömkelege volt, inkább melózott a zseni többszörös időt, csak ne kelljen a "másik helyett" dolgozni.
Idővel feladtam a jobbító törekvéseket, megoldottam úgy, hogy nekem legyen kényelmes és gyors a napi munkám, a többi meg nem érdekelt. A szép az volt, hogy erre még akkor sem volt képes, amikor a saját seggét kellett védenie.

xGéza 2013.10.23. 07:33:42

@Eltévelyedés: az angolszász kultúrkörben szokás, hogy megadják a pontos fizetést a hirdetésben. Nem rossz módszer, de a kontinentális Európában nem terjedt el, és nem is igen fog.

magyar ember teli szájjal 2013.10.23. 07:34:22

Badarság. Jó szakembert keresek, nem jó interjúzót. Lásd amit a nyelvtudásról írtál - azonos a tudás és az a lényeg, nem az hogy hogy tálalja.
Persze az ilyen angolszavakatbelekeverős kis senkiket, mint a poszter, az életben nem alkalmaznék.

xGéza 2013.10.23. 07:40:06

A nyelvtudással nem értek egyet. Túlozni sosem célszerű, de az is furcsán hat, ha valaki csak egy nyelvről emlékezik meg az önéletrajzban. Ha egyszer leérettségizett, akkor kellett második nyelvet tanulnia. És hogy abból milyen szintre jutott el, azt meg kellene említeni. Lehet, hogy pont emiatt esik ki az első szűrőn.

Más: egyszer volt valaki, aki beírta a sablon szöveget, hogy rendkívül kommunikatív, de alig lehetett 2 szót kihúzni belőle. Aztán a kollégákkal beszélgettünk róla, hogy ez aztán ezt miért írta be. Valaki mondta, hogy ne akadjunk ki, ezt ma mindenki beírja, ez része az önéletrajznak. Erre mondta az egyik igen megtermett (mondhatni kövér) kolléga, hogy "azért én sem írom be, hogy rendkívül sportos testalkatú".

Madamrekamé 2013.10.23. 08:52:41

A jo hr-s, mar az interju reggeletol titokban megfigyeli a jeloltet.Hol lakik?Hogy ébred? wc-furdes-oltozkodes stb.
Egy igazi hr-s igy keszul. és ki tudja?, ha meg ma nem is,de holnap mar igy lesz...

stoppos76 2013.10.23. 09:14:18

-Hol képzeli el magát öt év múlva?
-Anyádon. ;)

n4v33 2013.10.23. 09:15:23

Nekem tetszett a cikk, köszönöm.

Sesquatch Hegyi 2013.10.23. 09:45:38

Nem értem azokat, akik ki vannak akadva, hogy márpedig hogyhogy nekik egy képzetlen HR-ssel kell beszélgetniük, ne adj isten angolul, és jaj, de gáz, ha kiderül, hogy a HRs kevésbé tud angolul mint ők.

Srácok, az interjú nem bozótharc, inkább gátfutás.
Egyrészt kit érdekel, hogy milyen béna a HRs. Az esetek többségében ő csak egy "gát", amit át kell ugornod, utána nem vele fogsz dolgozni (kivéve, ha HRs munkára jelentkeztél :)). A feladatod, hogy meggyőzd őt, hogy te vagy a legjobb. Önbizalommal, mosollyal, őszinteséggel. Aztán úgyis lesz egy másik interjú a majdani főnököddel, ahol meg őt kell majd meggyőznöd. Ott már valószinűleg fontos, hogy milyen ember van veled szemben, hiszen vele kell majd dolgoznod.

"magyar ember teli szájjal": persze, mindenki "jó szakembert keres" - de honnan tudod megitélni 30 percben, hogy tényleg jó szakember-e? abból ahogy előadja magát (hiszen a CV nem biztos hogy 100% igaz). Ha programozót keresel, aki napi 14 órában a kódot gyurja, akkor elismerem, hogy a kommunikációs képesség talán nem a legfontosabb. De legtöbbször azért csak úgy tudod ellenőrizni hogy a jelentkező igazat írt-e, ha beszélgetsz vele, ha nézed, hogy idegen közegben (talán kicsit stressz alatt is), hogyan viselkedik.

u.i.: nem HRs vagyok...

GyMasa 2013.10.23. 09:54:35

@xGéza:
Nekem Nemetorszagi tapasztalatom van, es itt ugy mennek a dolgok, hogy
pl. ott vannak a szakszervezetek, akik evente megegyeznek a munkaadokkal az adott feladathoz tartozo berekrol, es azt nyilvanossagra hozzak. Annal alacsonyabb bert pedig nem lehet fizetni senkinek. Illetve meg lehet probalni, de akkor jon a szakszervezet, es raall az adott munkaado tokeire, alaposan.
Valamilyen allasra palyazaaskor pedig az itteni fejvadaszok igenis a profilozo beszelgetesen megbeszelik a varhato es realis berigenyt a jelolttel. Valamint, azert, ha valaki munkat keres, ugy altalanossagban is, vegye mar a faradsagot, hogy kideritse, mennyi fizetest lehet kapni a munkajaert. Ha valaki erre is keptelen, az nyugodtan kiallhat a Taigetoszra.
Illetve pl. az a torveny is, ami kimondja, hogy egy kulfoldit is ugyanannyi berert szabad csak foglalkoztatni, mint egy helyit, pontosan azert keletkezett, mert a szakszervezetek tudjak, hogy csakis igy lehet elejet venni annak a lefele tarto bersspiralnak, amiebn Magyaroroszag eppen tartozkodik.

xtlight 2013.10.23. 10:01:44

Engineer001 is csak egy egység sugarú HR-es. Rólam mindent megtud a neten, a volt munkahelyeimtől, a volt kollégáimtól, a munkáimból, meg a cikkeimből, amit csak akar. Ha mérnökként megkeres egy cég, akkor már fel akarnak venni. Az interjú arról szól, hogy megvegyenek, hogy eladják nekem magukat, hogy oda akarjak menni dolgozni, rájuk tegyem fel a családom egzisztenciáját, a kényelmemet, a szakmai előmenetelemet. Pont, hogy rúdtáncost, meg sales-est lehet így interjúztatni, egy szakember kiröhögné, felállna, és elköszönne. Ha jót akarsz magadnak, a pályáztatás menete a következő:
1. Már a telefonban elmondod, hogy mennyi az annyi, különben minek pazaroljuk egymás idejét
2. Az interjún elmondod azokat a részleteket, amiket a külvilág nem tudhat a cégről, a helyi kultúráról, policy-ről, munkastílusról
3. Nem kérdezel bele szakmai részletekbe, az az én szakmám, emlékszel? Te HR-es vagy. Ha annyira jó lennél, amennyire képzeled, nem kellenék én, és te nem interjúztatnál, hanem terveznél, meg fejlesztenél, 10x akkora bérért, mint amit egy HR-es keres.
4. Esetleg kiderül, hogy beszélgetés közben, hogy nem tudok élőben beszélni, túrom az orrom, vagy tikkelek, de ennek van a legkisebb esélye.

scottish 2013.10.23. 10:48:27

"... az ötödik releváns kérdésre is ugyanazt a konzisztens választ add. Ha diszkrepanciát szimatolok, ..."

Na itt hagytam abba az olvasást. A belső körben már lehet arcoskodni.

Fridegar 2013.10.23. 11:03:57

Kedves Elképesztően Magasan Képzett HR-es!
A "nemcsak ... , hanem ... is" kapcsolatban a "nemcsak" szót egybe kell írni... Nem baj, sokan nem szokták tudni, csak azoktól általában nem hiteles, ha utána előadják, hogy ők az agyonképzett übermenschek!

ne most (CX) 2013.10.23. 11:06:53

A HR-est baromira nem érdekli milyen szakmai kvalitásai vannak a jelöltnek, elég ha papíron megfelelőnek látszik. Az interjú csak jó időtöltés kevés felelősséggel, ami után rá lehet írni a papírra, amit előtte is rá akart írni.

ellenséges békaember 2013.10.23. 11:07:44

Az írás eleinte szimpatikusnak tűnt, aztán szép lassan lefőtt a kávé. Ez is csak egy a rengeteg, ugyanolyan sablon szerint, jó nagy arccal jelentéktelen pozíciókra felvételiztető vállalatok közül. Ahogyan valaki már fentebb írta, komoly szakember vagy el sem jut egy ilyen interjúra, mert őt keresik meg, vagy a felénél feláll és/vagy leiskolázza az asztalnál ülőket, és elmegy máshová. A megélhetésért kaparó pályakezdő, vagy nem túl régóta dolgozó pályázó természetesen engedékenyebb lesz.

f.nero 2013.10.23. 11:10:50

@xtlight: Ott a pont!
Egyszer én is résztvettem egy kétkörös interjún, ahol a 2. munkából elkéredzkedős, kocsiban átöltözős öltönyös-nyakkendős kör végén derült ki, hogy az addig agyonfényezett cég a felét fizetné az addigi bevételemnek.
Hagyjuk a maszlagot, az egész üzletben az ár a legfontosabb szempont, rögtön az elején érdemes tisztázni, hogy nagyságrendileg oké-e.

ramirez7788 2013.10.23. 11:36:07

@Behajtó70: Direkt nem használtam a Rambo szót, ugyanis eléggé felhigult már ez a kör. Az igazi Rambokat arról lehet felismerni, hogy pl. nincs wow előfizetésük :). Vannak tehetségtelen rambó allürökkel rendelkező fejlesztők, azokat könnyű kiszúrni pl. néhány bonyolultabb matematikai problémával, vagy azzal, hogy őket viszonylag könnyű kezelni, cserébe hozzák a hibákat.
Igazi Rambóból kevés van, és nehezen is váltanak munkahelyet. A kezelésük jó vezetőt igényel (ahogy írtam is), akinek van kiállása és képest őket kezelni. Akkor is gond van, ha nincs olyan típusú feladat a cégnél, ahol igazán szükség van rájuk - a könnyű feladatokat hajlamosak összebaszni.

Qian Pin 2013.10.23. 11:53:55

Engineer nulla nulla (egy)!
Tudod van egy régi közhely: okos főnök a legbutább a beosztottjai között, buta főnök a legokosabb. A posztod alapján úgy tűnik, hogy véres verejtékkel mindent megteszel, hogy az utóbbi csoportba tartozz. Megírhatnád, melyik cégnél rontod a levegőt, nehogy véletlenül odamenjek, mert esélyes, hogy a többiek még nálad is hülyébbek (én viszont allergiás vagyok a hülyékre, és rosszul viselem őket).

2013.10.23. 11:54:41

Én tavaly elég sok interjún voltam, bár meglehetősen felesleges volt némelyik. Most is látok interjúvoztatni jópár embert heti rendszerességgel, és behívnak, hogy teszteljem a német nyelvtudást.

Szerintem alapvetően nagy kérdés az, hogy mi is az adott pozíció. Pl. dolgoztam egy olyan kutatócsapatban, ahol nagyon nem érdekelt senkit a szabadidős tevékenységed, a magánéleted, semmi a múltadból vagy a napi 8 órádon kívül, amit a laborban töltesz. Egy dolog számított, hogy az adott szakterületen milyen mély elméleti és milyen konkrét gyakorlati ismereteid vannak. Pl. ha nem tudtál Chromeleonos HPLC-vel vagy MALDI-TOF MS-sel dolgozni, akkor lényegtelen, hogy mennyire illenél a csapat közös ebédjeibe. Ott ilyeneket kérdezgettek tőlem, hogy ismerem-e ezt a programot, jó, mutassak be egy kalibrálást, jó, milyen kolonnát használnék egy adott méréshez, utalva egy múlt hónapban kijött cikkre. Ez egy valóban szakmai interjú volt, ahová tényleges tudás kellett.

Voltam különböző segédmunkás: árufeltöltő teszkóban, pakoltam hajnali műszakban sörgyárban, csákányoltam augusztusban a napon. Ezekhez egyszerű, fizikai erő kellett, kb. interjú sem volt.

Aztán voltam olyan állásinterjún, ahol semmi sem számított, csak az, hogy mennyire illenék a csapatba. Ez a multikkal kapcsolatos általános tapasztalatom. A legtöbb multi az egyszerű, diplomás, de szakmailag nem odaillő munkavállalónak a következőt ajánlja tapasztalatom szerint: tudj egy- vagy két nyelvet és tudd használni a számítógépet, cserébe kapsz 100-200.000 forintot a hónap végén.

Ennek ellenére olyan interjúkat csinálnak, amitől az ember haja az égnek áll. Komolyan, fizikai fájdalom volt néha elmenni egy-egy ilyenre. Az átlag magyar ember mit akar attól a munkától, amihez semmi köze sincs? Mondjuk elvégzett egy angol tanári szakot, igazából nem ért semmihez, csak tud angolul, és ott ül, és kérdik tőle, hogy mit akar egy telefonközpontos cégtől. Fizetést, mondhatná, adjatok egy kis pénzt a hó végén, és cserébe megfürödve jövök be, és beszélgetek angolul, esetleg adminisztrálok excelben.

Mondhatná, de nem, mert valami messianisztikus küldetéstudatot várnak el tőle, szegény, szerencsétlen, iskolarendszer által amúgy is erősen megnyesett önbecsülésű jelölttől. Minek?

No; az egészből csak azt akarom kihozni, hogy az állásinterjúk jelentős része teljesen felesleges, mivel a magyar munkavállalók többsége nem dolgozik olyan pozícióban, ahová borzasztó felkészült emberekre lenne szükség - és nem csak a jelentkező, hanem a HR-es oldalon sem...

sélli_ 2013.10.23. 12:15:10

Jo cikk, csak nem ertem mik ezek az angol szavak itt-ott bele fuzve. Please don`t do this, meg salary. mi van? Miert angolul irod...?

xtlight 2013.10.23. 12:16:45

@Fyall: "mit akar egy telefonközpontos cégtől. Fizetést, mondhatná, "

Pontosan így van, de magasabb szinten is. Elvégzem a munkát, a tőlem elvárható szinten. Időnként egy kis pluszt is bele tudok tenni, ha van rá időm, jó a kompenzáció, és egyébként motivált vagyok. Mindössze ennyit tudok nyújtani a fizetésért cserébe.

Ezen kívül időben haza akarok menni, és a családommal, meg a barátaimmal tölteni a szabadidőmet. A céges mobil, meg laptop helye munkaidőn kívül az asztalfiókban, vagy a táskában van, nem otthon, az ebédlőasztalon.

A többi csak lózung, meg önámítás, és aki mégis komolyan gondolja, akár munkavállaló, akár munkaadó, azt csak sajnálni tudom.

hardw 2013.10.23. 12:23:41

kiváló post! :D

a HR-es a személyzeti osztály titkárnője, mégis sokuk atomháború esetén a bunker beengedő-emberének érzi magát...

átlag munkák esetén eljátszhatja ezt egy HR-es, de normális munkáknál a fejvadászok úgyis előszűrnek.

ha valaki jó, teljesen mindegy mit mond vagy hogy viselkedik, felveszik. bizony vannak pozíciók, ahol nyugodtan leugathatod a HR-est az állásinterjún, majd felvétel után nyugodtan kirúghatod, mert fogyóeszköz.

tohotom01 2013.10.23. 12:27:27

Kedves cikk iro, nalam meg az veri ki a biztositekot hogy angol szavakat keversz a magyarba, Ki a rak kivancsi erre ? Ezzel nagyobbnak akarsz tunni, mert olvasni borzalmas. Ha valaki kiejti hogy kvazi, mar bele is basznek a pofajaba.

Don Quixote de la Ferko 2013.10.23. 12:37:02

@tohotom01:

Ne bántsd. Inkább örülj, hogy ez a csúcsragadozó a vállalatánál, és örülj, hogy nem ott vagy. Úgysem zavarnak túl sok vizet, ha ez az ész, elég gyorsan leamortizálódik a cég, oszt mehet interjúztatás helyett interjúkra.

KopaszMercis 2013.10.23. 13:15:21

"Ha az angolod kommunikációképes, a németed meg alap, akkor én egyszer csak majd angolra váltok a beszélgetés során. "

Csak kérlek akkor tegyed, ha amúgy tudsz angolul... igaz nem sok interjúm volt, annak is már vagy 10 éve, de minden alkalommal, amikor nem külföldi hanem magyar interjúztatott angolul, olyan de olyan csúnyán beszéltek, mintha direkt szívatnának. És tudom, hogy udvariasságból az összes külföldi barátod és kollégád "alig akarja elhinni, hogy nem nyelvterületen tanultad", de tényleg kíméld meg azokat akik tényleg tudnak angolul az agyérgörcstől... Hidd el hosszútávon hozzá szokik az ember füle bármilyen akcentushoz, még a csúnya balkánihoz is, ami itt dívik.

2013.10.23. 13:18:24

@xtlight: Engem a legutolsó, magán egészségügyi ellátással foglalkozó munkahelyemről akkor bocsájtottak el, amikor mondtam, hogy a 6 órás részmunkaidőhöz képest, amivel felvettek, nem vagyok hajlandó napi 8 óránál többet dolgozni. Mindezt úgy, hogy két nyelven kellett napi szinten betegeket ellátni. Nagyon meredek helyzet volt.

Egyébként azóta én is egy pénzügyi elemző cégnél dolgozom a suli mellett. Itt is érik az elválás, mert az utóbbi öt évben nem voltam annyit beteg, mint itt az elmúlt fél évben, és ez szépen visszavezethető a munkarendre és a követelményrendszerre.

padlogaz 2013.10.23. 13:26:21

általánosságban a témához:

szerintem az a jó és eredményes interjú, ahol mindkét fél kölcsönösen meg akarja ismerni a másikat, azaz a felvételiző is legalább annyi időt szenteljen annak, hogy aktívan kérdez, mint a másik. a végső döntés mindkét félen múlik.
a fejlettebb munkaerő-piaci kultúrájú országokban egy cég végül "állásajánlatot" tesz a munkavállalónak, amit az vagy elfogad vagy nem.
éppen ezért azok a cégek, amelyek eleve egyoldalúan, "felülről" állnak hozzá a felvételi eljáráshoz, számomra kapásból kiesnek.

konkrétan a posztról:

szerintem számos pontatlanság és ellentmondás szerepel a cikkben, amelyek miatt nehezen tudom komolyan venni, pl.:
- túl sok benne a laza, pongyola megfogalmazás ("villantanék", "tolok", "nagytutit mondom", "mérnöki területtel dolgozom" - ez tulajdonképpen mit jelent?), másrészt az interjúkon ehhez képest túl sok mindent vár el, pl. késések abszolút kizárása, rossz pontok osztogatása, nyelvtudásba belekötés stb.
- egyik oldalon pszichológusi végzettségű HR-esek támogatják a felvételi beszélgetéseket, másik oldalon egyáltalán felmerülhet, hogy egy jelölt rövidnadrágban/farmerben, pólóban jelentkezik??
- posztoló a "sztenderd dumát" olvassa szegény álláskeresők fejére, míg ő az angol szavak (salary, please do not do that, teamleadersztor stb.) magyarba keverésével pont azt az igénytelen sablonosságot testesíti meg, amely tipikusan a multivilág alsó és középszintjén dolgozók sajátja
- számomra túl ítélkező, minősítő a cikkben bemutatott interjúk hangulata, remélem, hogy a gyakorlatban a pszichológus HR-szakértők kicsit finomítják ezt.

posztoló valószínűleg fiatal még, akit bedarált egy multi, néhány év múlva valószínűleg máshogy írná meg ugyanezt.
ettől függetlenül érdekes és hasznos a cikke, hisz - lehet vele egyetérteni vagy minősíteni - de valószínűleg egy létező gyakorlatot testesít meg, így aki ilyen helyre jelentkezik, annak érdemes megfontolnia a benne foglalt tanácsokat.

pangea 2013.10.23. 13:29:43

Ezt a hülye nagyképű HR-st... Úgy írsz, mintha te lennél valami Isten, aki mindenhez ért (még a pszichológiához is). Szerintem írja be a jelölt az alapfokú nyelvtudást is, nyugodtan kilóghat az inge, és ha felveszik, rúgjon ki téged. :P

Überspannung 2013.10.23. 13:40:23

"Utolsó téma legyen a salary

Nem, nem fogom elárulni a tökéletes megoldást"

Hát akkor valaki kommentelő árulja már el a TÖKÉLETES MEGOLDÁST, legyen kedves.

Wintermoots (törölt) 2013.10.23. 14:24:16

@Bambano:

ez magyarország, a rendszerváltás után, nem igazán meglepő

Reggie 2013.10.23. 15:09:37

@xtlight: igen, kb. ez a normalis.

xtlight 2013.10.23. 15:29:22

@Tisztelt Roll!: Mindenképp tudd meg, még az interjú előtt, telefonon, vagy mailben, hogy mennyi az adott munkakörhöz tartozó sáv, vagy keret, vagy büdzsé, akárhogy is hívják ott, amit képesek kifizetni. Ez előre el van tervezve, benne van a csoport, vagy ágazat költségvetésében.

Az én szakmámban névleg ugyanarra a pozícióra simán van 10x-es szórás a cégek között. Én magam el tudom helyezni ezen a skálán, dolgoztam már nem egy helyen, van jópár év tapasztalatom, sőt a piacot is elég jól ismerem, de ki tudja, hogy képes-e, akar-e ennyit fizetni egy ideális jelölt számára a szóban forgó cég?

Ha nem tudható meg előre, és még nehezítik az életem azzal, hogy assessment centeresdit, tesztelőset, vagy próbamunkásat akarnak játszani, én általában elköszönök, és leteszem a telefont. Egyrészt így 35 évesen öreg vagyok már bohócnak, másrészt van egy pár munkaadó a piacon, és nem is csak Magyarországból áll a világ.

2013.10.23. 15:35:52

@Bambano: Édesapám 13 éve cégvezető, még szőrös szívvel sem mondanám, hogy rosszul csinálja.

Ismertem egy orvosnőt is, aki kiválóan vezetett egy labort. A hihetetlen fegyelem mellett kőkemény precizitást követelt meg mindenkitől, a vegyészmérnöktől a takarítóig, és mindig, mindenkit becsületesen, pontosan és kiszámíthatóan elszámoltatott a munkájával. Mindezek mellett képes volt egészen elképesztő szakmai bravúrokat improvizálni, olyan kérésekkel jöttek hozzá, amiket lehetetlen volt megoldani bárki számára.

Aztán 15%-os finanszírozás csökkentés mellett megőrzött minden munkahelyet és az egész vizsgálati palettát, mindezt úgy, hogy képtelen szintű takarékosságot vezetett be, és az így nyert összeget fejlesztésre fordította. Ezt így egyszerű leírni, de próbáljon meg valaki olyasmit kivitelezni, hogy egy 60 fős munkacsoportban a fénymásolható lapok számától a számítógépek napi energiafogyasztásának optimalizálásán át a felmosószer összetételéig mindent naponta elszámol, és nem egyszer, hanem két éven át.

Aztán egy év múlva felhívtam, kiderült, hogy közben ezt a labort (is) államosították. Mikor utoljára találkoztam vele, csak annyit mondott, hogy ne veszítsem el a lelkesedésem, amikor a szükségszerű csalódások érnek majd :)

Szóval azért vannak jól vezetett cégek, na.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.10.23. 15:38:13

Márpedig ez valóban így működik, legalábbis ebben a munkakörben. Mind interjúztatóként, mind interjúalanyként száz százalékig egybevág azzal, amit tapasztaltam.

Aki meg a megfogalmazásába köt bele, az már rögtön a beugrón megbukott. Sőt. Ha a szokásos, csűrős-csavarós, valójában semmit nem jelentő buzzwordökkel lenne tele, akkor teljesen hitetlelen lenne az egész.

2013.10.23. 15:41:41

@xtlight: "Egyrészt így 35 évesen öreg vagyok már bohócnak, másrészt van egy pár munkaadó a piacon, és nem is csak Magyarországból áll a világ. "

Így van. Én már 25 évesen is ezt érzem. A mostani melóm során egy londoni irodával vagyok napi kapcsolatban, ahol a velem egy időben felvett, németül nem tudó lány 4x annyit keres, mint én. Ha nem kötne ide a suli (meg a hozzá fűződő zsíros ösztöndíj), tudod mennyit gondolkodnék azon, hogy kiköltözzek oda 4x ennyiért? Ja, és persze mivel ezt otthonról is tudom csinálni, még a büdös, élhetetlen és visszataszító Londonba sem kéne költöznöm.

Nade ez a szellemi segédmunkások jogfosztott, hátrányosan megkülönböztetett élete :)

fannie · http://elet-uton.blog.hu/ 2013.10.23. 15:43:51

És akkor mi van, amikor az interjúztató a felkészületlen?
Olaszország, Torino. 2009-től egy évet a piemonti székhelyen éltem. „Piemontesi, falsi e cortesi”- Piemontiak hamisak (álnokok), és udvariasak, járja a mondás Olaszország-szerte. Kivéve persze Piemontban. Mindegy, ez is csak egy sztereotípia, nem is ez a lényeg, a hangsúly az évszámon van: 2009. Tomboló válság, FIAT padlón, vele az egész város. Én meg munkát kerestem, nem volt. Illetve kaptam állásajánlatokat, de elég komolytalanokat, semmi pénzért rengeteg munka, bizonytalan körülmények. Amikor behívtak állásinterjúra, a származásom mindig terítékre került. Egy alkalommal a következő kérdést szegezte nekem az interjúztató:

- Látom az önéletrajzából, hogy Ön Magyarországon született. Az közel van Szicíliához, igaz?

Erre kicsit bután nézhettem, próbáltam magamban értelmezni a hallottakat. Végül is minden relatív, de Torino 800 km-re közelebb van Budapesthez, mint például Messina, mindössze kb. 1100 km a távolság. Egy nap autóval. Ha a sógorom vezet, akkor fél, csak kicsit drágább az út a büntetések miatt.

Vajon mire gondolhatott a kérdező?

A beszélgetés menete alapján az a gyanúm, hogy a kis butus abban a tévhitben leledzett, hogy Magyarország egy észak-afrikai ország. Volt már ilyen, de mondjuk nem interjún, ott azért felkészültebbek szoktak lenni.

Erre mit mondjon az okos jelentkező, hogy ne hozza kellemetlen helyzetbe a másikat? Szerintetek?

Fatal Error! System Halted! 2013.10.23. 15:56:48

Az összes HR-es köcsög.

Azt, hiszem, ezt minden olyan ember kijelentheti, akinek volt ilyenekkel tapasztalata.
A BKV ellenőr és a parkolóőr után a harmadik leggyűlöltebb faj.

bonfred 2013.10.23. 18:51:49

@xlight: Uhh, az eszement center. Na, az külön kedvencem. Egyszer sajnos végigcsináltam, mert nem volt munkám, és a multinál ez volt az elvárás a második körben. Nem vettek fel, és a főnököm (illetve aki az lett volna) közölte velem, hogy ő tul. képpen csak az angol nyelvtudásomra volt kíváncsi. Hát azt kb 10 perc alatt le lehet ellenőrizni, nem kellet volna hozzá egy teljes napot bohóckodnom.

bonfred 2013.10.23. 19:14:09

Nálunk így megy a felvételiztetés: A fejvadász telefonon beszél a jelölttel. Mivel ez velem is megtörtént, elmondhatom, csak a lényeges dolgokról esett szó, és még segített belőni a megfelelő fizetési igényt. Utána megkapja a főnököm vagy a csop. vez az önéletrajzot. Abból törli a fizetlési igényt, és továbbküldi nekem, és/vagy egy másik tapasztalt kollégának. (A véleményünk eddig mindig egyezett.) Ezután behívjuk interjúra azokat, akik alkalmasnak tűnnek a CV alapján. Az interjú kb.egy óra, az elején a főnököm ismerteti a melót, utána én jövök a (jórészt) szakmai kérdésekkel, utána én kijövök, és akkor jönnek az anyagiak. Utána megbeszéljük a benyomásainkat. Eddig azok is mindig megegyeztek. A végső döntés a főnökömé, de támaszkodik az én vélemyényemre is. HR-es csak akkor kerül a képbe, amikor be kell léptetni a delikvenst. Nem Magyarországon dolgozom.

zephyr 2013.10.23. 19:29:13

@Blogger Géza:

@Eltévelyedés: Magyarországon a Grafton volt híres arról, hogy ha csak lehet, közzétette/közzéteszi a várható fizetés tól - ig sávban. De ha a megbízó ezt nem akarja, nyilván nem teheti meg. Egyébként ezzel azért vannak problémák:

1) Könnyen lehet, hogy végül az elképzeltnél alacsonyabb bérért is elvállalja valaki - akkor miért fizetnénk többet neki?

***Véleményem: Igen, sajnos ez valóban probléma, a munkáltató részéről. :( Tényleg, miért is fizetne? Hogy kicsit magasabb színvonalon éljen a dolgozója?
Ez most tényleg egy indok volt??????

2) Ha a hirdetés nem anonim, végül is az összes kolléga belőheti, hogy mennyiért is jött az új ember - ennek minden hátrányos következményével együtt.

***Véleményem: Általában egy cégnél egy munkakörben dolgozó alkalmazottak hasonló/azonos munkabérért dolgoznak (kellene, hogy dolgozzanak). Ahol nem, ott azért megnézném az indokokat...
Ez is rossz indok a részedről. (A mi cégünknél az kap többet, aki régebb óta van ott, de mindenki ugyanarról indul.)

3) Ahol nincs a hirdetésben összeg, gyakran kérnek be fizetési igényt - ezzel gyorsan kiszűrve azokat, akikkel úgyse lehetne megállapodni. vagy már az első interjú végén (amikor a fontosabb infók megvannak) rátérnek erre. Ráadásul személyes tárgyaláson jobban fel lehet mérni, kinek hol van a tűréshatára. Konkrét példa. Egyik jelentkező nálunk mondott egy összeget, de hozzátette, nem tudja, hogy ez reális-e. Én mondtam egy kb 20%-kal alacsonyabbat, hogy mi ezt terveztük, és hát gyorsan mondta, hogy neki ez is megfelel. Látszott, hogy nem a pénz neki a legfontosabb. Ennyi.

***Véleményem: "hát gyorsan mondta, hogy neki ez is megfelel. Látszott, hogy nem a pénz neki a legfontosabb." Nyilván. Manapság az emberek csak úgy hobbiból járnak el dolgozni, mert amúgy otthon kéne ülniük egész nap és unatkozni, bámulni a négy falat. Ehelyett állásinterjúra járnak és dolgozni, ahelyett, hogy a családjukkal/szeretteikkel lennének.
Fogadjunk az eszedbe sem jutott, hogy azért mondta rá gyorsan, hogy oké, hogy felvegyék már valahova, és legyen állása, mert szüksége van pénzre. Amennyiben szerinted nem a pénz neki a legfontosabb, akkor mi? A helyes megfejtők között értékes jutalmakat sorsolunk ki.

Ennyi. :)

Blogger Géza 2013.10.23. 19:37:30

@zephyr: Költségmegtakarítás ne lenne indok? Hogy a fenébe lenne indok!?

"hasonló/azonos munkabérért" No igen, ez a gyakorlatban inkább csak hasonló, és nem azonos.

zephyr 2013.10.23. 21:02:29

Ja, hogy úgy. Áhhhá. Úgy már ééééééééértem. Spóroljunk az emberek megélhetésén. Így már teljesen oké. (Hiszen a munkavállalónak nem a pénz a fontos, az csak a munkaadónak az.) ;)

A mai Magyarországon igen, ahol lazán megengedett a szélsőséges bérezés, mert senki és semmi nem szabályozza ezt.

Áhhh, kár is erre időt pazarolni.

KopaszMercis 2013.10.23. 22:45:06

@Blogger Géza:
Balkán cigány sefteseknél a jozsefvarosin persze indok. Ismerősöm költözött Kanadaba a világ egyik legnagyobb IT vállalatához fejlesztőnek, a személyes interjún elmondták neki, hogy csúnyán alá lőtte a fizuját, ők inkább fizetnének neki $30.000-rel többet, hogy nehogy rosszul vegye ki magát a dolog.

You can take the girl out of Kansas...

KopaszMercis 2013.10.23. 22:46:01

@zephyr:
Figyelj ne haragudj már, de igenis az emberek bérén kell spórolni.. oszt majd lecsökenssük a rezsitet, és majd úgy jó lesz világos?

Vegaaa 2013.10.24. 11:24:43

én várnék egy szösszenetet a másik oldalról, miszerint mit ne tegyenek az interjúztatók (legyen az akárki), hiszen bizonyos dolgokhoz kell mindkét fél is. jártam olyan helyen, ahova azért nem vettek fel mert az akkori vezetés féltette a székét tőlem (közölték is, tényleg!), és voltam olyan cégnél is interjún ahol hasonló munkakörbe jelentkezve totál oda voltak értem. majdnem kiröhögték a bérigényem és széles mosollyal közölték hogy a héten még biztosan felhívnak majd, rendben leszünk. azóta eltelt több mint egy év, és többször láttam felbukkanni a hirdetésüket, szóval zsinórban rosszul döntenek, miközben másokat meg hitegetnek. nem jó játék sem a jelentkezőnek, sem a cégnek.

jobkereso 2013.10.24. 17:50:20

@Fatal Error! System Halted!:
hát igen, ráadásul kettő van belőle, mert először át kell magad verekedni a fejvadászon, és miután az sikerült, lehet próbálkozni a cég HR-esénél, és ha az is sikerült, akkor jön a bónusz pálya azzal a szakmai vezetővel, aki alatt majd dolgozni fogsz, vagy aki eldönti szakmailag hogy kellesz-e vagy sem

a rendszer azért gázos, mert az első két szűrő irreleváns dolgokon alapul, a kockáspulóveres fejlesztőtől is azt az extrovertált, jó kommunikációs képességet várják el a fejvadász/hr lányok, amit a sales managertől is, és rendre kiszórják azokat akiknek ez nem megy

pedig annak vagy semmi köze a szakmai képességeihez, vagy épp fordítottan arányos vele...

jobkereso 2013.10.24. 17:59:25

az egész írás alapvetően arra megy ki, hogy a jelölt tárja ki lelkét, legyen őszinte, minden hibájáról és erényéről meséljen etc, az interjúztató meg azt lesi, hogy az interjú alany épp mivel szándékozik megvezetni őt, amiért majd kegyetlenül büntet

ezt az alapállást, tekintettel a munkaerőpiaci versenyhelyzetre erősen képmutatónak érzem, minden interjún megjelenő munkavállaló fogolydilemmában van az interjúztatóval szemben

ha ő meg sem próbálja tupírozni magát, míg a többi interjúalany megteszi(és nem bukik meg vele) akkor az őszinteségével óriási hátrányba hozta magát, és bukja az interjút

ha megpróbálja magát tupírozni, és ez ki is derül (és pont ezt keresi a postoló) akkor persze megint csak bukik az interjú

ha senki nem tupírozná magát, akkor nyilván kifizetődő lenne őszintének lenni, egyrészt kényelmesebb is, meg nem kerülhet az ember olyan helyzetbe hogy tőle lehetetlent várnak el, mert ő beígérte az interjún, de ez ugye csak akkor lenne lehetséges ha minden jelentkező ismeri a másikat, összebeszélnek, és nem is verik át egymást - ilyen nem lesz

tehát az interjúalanynak két esetben van esélye a sikeres felvételire:
- kamuzott, de az nem derült ki
- nem kamuzott, és ő Superman reinkarnációja, aki még a többiek kamuzása mellett is jobb náluk, ezért őt veszik fel

WildBear 2013.10.25. 07:59:06

Az interjuztató oldaláról a kedvenceim; amikor nem szólnak vissza a felvételi beszélgetés után. Ha már öltöny, nyakkendő, kosztüm, akkor eresszenek már meg egy emailt, hogy köszönjük az érdeklődését, de nem Önre esett a választásunk. A másik kedvencem, amikor megírják ezt emailben, de cc-zve az összes jelöltnek, úgy, hogy látják egymás címét.
Ezt hová sorolod ?

Csumpitáz Béla 2013.10.27. 11:13:37

Nem tudom, hogy volt-e már, mert nem olvastam a kommenteket, de egy nagyon fontos:

Mielőtt eldöntöd, hogy állást keresel, töröld magad mindenfajta közösségi oldalról. Ezek sohasem adnak rólad semmi pozitív infót, negatívot annál többet. Feltéve, hogy napi szinten használod ezeket.

Én 6 hónap álláskeresés után töröltem magam a FB-ról és csodák csodája, 2 hónap múlva 3 lehetőség közül választhattam.

A többi ponttal maximálisan egyetértek,mivel voltam elég interjún, illetve interjúztattam én is eleget.

Rettenet Tábornok11 2013.10.27. 11:29:46

Végig bólogattam... minden szava egybevág a saját tapasztalataimmal...

Öltözködés: Próbáld belőni hogy az interjúztató, és általában az adott pozícióban dolgozók milt viselnek és arra a szintre öltözni! Nálam nincs gond a farmer póló kombinációval sem, ha amúgy rendezett, a megjenelésed.

Arcoskodás és őszinteség: Teljesen eggyetértve a posztolóval.. csak arra mond hogy 100%-os vagy amiben tényleg. Aki szakmailag egyáltalán nincs képben az két kérdésből leszűrhető fölösleges egymás idejét rabolni. Mond azt inkább hogy nem értesz hozzá, de érdeklődsz, több esélyed van.

Felkészültség: Légy határozott, tudd mire jelentkezel, én pl minden jelölttől, (a köszöntő small talk után), megkérdezem, hogy milyen képe van arról amire jelentkezett, mire számít mi lenne nálunk a feladata, és milyen kihívásokal szembesülhet nálunk. Nagyon sokan erre semmi értelmeset nem tudnak mondani, pedig nem egy sufni cégbe keresek embereket.

RT

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.27. 14:05:22

annyira azért nem volt jó ez az írás, hogy egy héten 2x kerüljön ki indexcímlapra...

Valóraváltógép 2013.10.27. 17:02:14

Ebben még hasznos dolgok is akadtak, gratulálok. Azt azért hozzáírhattad volna, hogy ezek a dolgok multinál nyerők, de kkv környezetben már messze nem biztos. :)

Valóraváltógép 2013.10.27. 17:07:31

@fannie: "Igen, alig két óra". (hogy lovasszekérrel vagy repülővel, az mindegy.)

borzAlom 2013.10.27. 17:31:38

Habár alap tézisek is szerepelnek eme írásban, mégis @jobkereso-vel értek egyet.
Az egész - az alaptéziseken kívül, mint legyél ápolt, ne késs, ne arcoskodj, stb. - igen csak szubjektív. Kb. olyan, mint az Ördög ügyvédje c. filmben az a monológ a tilalomfáról.
Szerintem, ha a HR-es jó pszichológus, akkor nem kellenének a bonyolult pszicho tesztek, ugye?! Ez az írás is csak azt bizonyítja, milyen felülről letekintés kíséri a pályázót...
Ugyan már, mutassatok egy olyan HR-st, aki a sajtóverzió helyett kíváncsi lenne a tutira. Talán a Talpra Anglia-n kívül senki mást (ha másért nem is, ezért a jelenetsorért javaslom mindenkinek megtekinteni Bridget Jones 1. részét).
Hogy ne legyek olyan elutasító, igen, valóban nehéz kiválasztani a legjobbat, és biztos vannak kreatívitásra fogékonyabb és renitensebb interjúztatók is a nagy világban.

Néhány interjú után elmondhatom, hogy a lőtéri kutyát sem érdekli a Te személyes varázsod.
Saját példám, ezer éve történt, egy muli cégnél:
Interjúztató "- Melyek azok a dolgok, amiket nem szeret magában?" (!!!)
Válaszom: (pályakezdőként valóban meglepett a kérdés, mivel még nem volt ilyen jellegű tapasztalatom, ti mi az ildomos válasz erre, hogy se ne többet se ne kevesebbet ne mondjak magamról)
"- Pl. ilyen kérdésekre válaszolni."
Mondanom sem kell, hogy nem vettek fel, hiába volt fluent angol tudásom és baromi nagy igyekezetem. De, így utólag nem is bánom, hogy nem sikerült az interjúm akkor, sőt. Azóta felkészültem, bár hitem szerint sosem fogok megfelelő választ adni, mivel nem ismerhetem az interjúztató gondolatait. Vagy csak panelekben gondolkodjunk?!

borzAlom 2013.10.27. 17:38:07

Bocs, a néhány elírásért.
Amúgy meg, SHOW ME THE MONEY, mert ugyebár senki nem akar kevesebbért váltani, hacsak...

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2013.10.27. 19:06:33

@Mérges 1234: Pont ez jutott az eszembe. Jók a tanácsok, de óriási arca van a szerzőnek, amit nem értek. Mire föl van ekkora pofája? A 100 interjú ennyire nagy valami?

Pista Bácsi 2013.10.27. 22:10:15

Már elhatároztam, hogy leírom, hogy egy nagyképű, a hatalmával visszaélö pöcs a poszt írója, amikor olvastam a szöveget az "időmenedzsment problémákról". Bár ez is egy nagyképű szöveg, de tetszik, ettől máris nem full hülyeség poszt :-))

Amúgy az viszont elkeserítő, hogy ilyen kretének döntenek az állások betöltéséről :-(

borzAlom 2013.10.28. 11:29:34

@Fatal Error! System Halted!: Kifelejtetted az ügyvédeket, jogvédőket :)...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.10.28. 12:56:18

@WildBear:

Látom, erre senki nem válaszolt.:) Útközben biztos akad egy bolt, ahol vehetsz egy flakon vizet, meg valami durvább papírra nyomott újságot/vécépapírt/zsepicsomagot, azzal nagyjából 5 perc alatt le lehet pucolni úgy, hogy ne legyen nyoma. (Ezért is ajánlott nagyjából 10 perccel hamarabb indulni, hiszen bármi közbejöhet.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.10.28. 12:59:30

@Csumpitáz Béla:

Ha törlöd magad, simán azt hihetik majd, hogy antiszociális vagy. Ha viszont csak az ismerőseid számára teszed láthatóvá az adataidat, mindjárt látják rajtad, hogy nemcsak szociális lény vagy, hanem kellőképpen óvatos és megfontolt is. (Ami persze lehet, hogy egyáltalán nincs így, mert ez egy általánosító baromság, viszont attól még ez az üzenet.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.10.28. 13:01:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Pedig a hazugság előbb-utóbb kiderül, és ki szereti, ha átverik?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.10.28. 13:41:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Teleírtam a CV-t fantáziával és nem vagyok őszinte az interjúkon"

Márpedig ez nettó hazugság, vetítés, átverés, miegyéb, ami nem feltétlenül azonos a jó önmarketinggel. Volt, aki utalt arra, hogy tanácsod szerint már megszűnt cégeket írjunk be az előző munkahelyek közé, mert lenyomozhatatlanok, ami szintén nem feltétlenül megtérülő kamuzás.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.10.28. 13:59:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Az önéletrajz semmit sem ér, ha az interjún vagy a próbaidő lejárta előtt lebuksz, hogy fűt-fát összehordtál benne csak azért, hogy behívjanak és fölvegyenek. A hazugság eleve elkerülhető kockázat - ez pedig egyenesen arányosan nő a hazugságok számának emelkedésével -, míg a valós tényeken alapuló, de a munkaadó elvárásainak megfelelően összeállított önéletrajz alap.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.28. 14:01:13

@Mj:

Nem kell fűt-fát összehordani, hanem a kellemetlen adotokat kellemesekre cserélni, mértékkel és ésszel.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.10.28. 14:07:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Tehát a munkaadó elvárásainak megfelelően kell összeállítani az önéletrajzot, én is ezt mondom.:) A kellemetlen és kellemes adat közti különbség azonban szintén ingoványos talaj, az emberek többsége ezt sem képes ésszel csinálni.

WildBear 2013.10.28. 18:26:39

@Mj: A srác is ezt csinálta, de a recék között maradt annyi kutyasz.r, hogy büdös legyen.
Végül kinn hagyta a cipőjét a recepción.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.10.28. 21:06:12

@WildBear:

Ahhoz egy megfelelő gally is jó, utána újabb víz, majd újabb törlés. Nekem anno sikerült, bár szerencsére nem mentem állásinterjúra.:) (Ha nincs megfelelő gally, boltban körömkefét is lehet szerezni, az a tuti.:))
Egyébként megfelelő humorral még előnyt is kovácsolhat ebből a vicces-kínos helyzetből, és tutira megjegyzik.:)

Csumpitáz Béla 2013.10.29. 08:35:42

@Mj: nekem bejött.

Egyébként nem gondolom, hogy aki nincs fent ezeken a közösségi oldalakon, az antiszociálisnak számít. Nekem nagyon sok ismerősöm van, /velem együtt/, aki, amikor ezek megjelentek, akkor rendszeresen használták, ám mostanra már sokan rájöttek, hogy az egyáltalán nem jelent "kapcsolatot", ha látom, hogy valamelyik ismerősöm éppen mit vacsorázik vagy éppen hol tartózkodik. Nem véletlen, hogy a FB forgalmának jelentős részét a 25 év alattiak teszik ki.

Arról nem is beszélve, hogy majd 10-15 év múlva, mennyi olyan infó, kép lesz valakiről fent, amit már nem akarna és ami akár a karrierére is befolyással lesz.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.10.29. 11:37:23

@Csumpitáz Béla:

Úgy látszik, ezen a blogon is sokaknak gondot okoz a szövegértés.
Ha szabad, elárulok néhány adatvédelmi trükköt, mert úgy látszik, ezen a téren is vannak alapvető hiányosságok. A Facebook-profilod kizárólag ismerősök számára láthatóvá tétele - mert van ilyen - majdnem ugyanazt jelenti a leendő munkaadód számára, mintha nem is létezne profiod, ugyanis semmilyen adatodat nem láthatja, ha te úgy akarod. Viszont konstatálhatja, hogy van fiókod, ergo nem zárkózol el a kapcsolatépítéstől, amit inkább jópontnak tartanak. Ugyanúgy, bármilyen képet feltölthetsz magadról, vagy feltölthetnek rólad ismerősök, be tudod állítani, hogy csak az láthassa, akit te szeretnél, illetve a jóváhagyásod nélkül megjelölni se tudjon más egy képen.
Teljesen mindegy tehát, hogy mit csinálsz Facebook-on - a 25 év alattiakat biztos kielégíti az "éppen mit vagy vacsorázik" típusú bejegyzés, de ökörség lenne erre használni mindenkinek -, én ugyanúgy szoktam politizálni a kommentekben, mint mondjuk a blog.hu-n, azzal a különbséggel, hogy ott jobban védem az adataimat, mert bárki rákereshet, míg a blog.hu-n névvel és arccal vállalom, amit közlök. (Ha valamely munkaadó annyira ráér, hogy a blog.hu-s kommentjeimet böngészi, és ez alapján nem vesz föl, akkor szerintem nem vesztettem sokat.:))

Te amúgy politikus vagy magasrangú köztisztviselő vagy, hogy paranoiát kapsz a 10 évvel ezelőtti képeid kapcsán, vagy ennyire ciki dolgokat csináltál?:) Remélem, az ismerőseidet is kellőképpen befenyítetted, nehogy kiszivárogtassanak náluk maradt kamaszkori bulizós képeket rólad.:D

Csumpitáz Béla 2013.11.01. 09:51:53

@Mj:
Se politikus, se köztisztviselő nem vagyok, nem voltam és nem is leszek. Mindig a versenyszférában dolgoztam.

Gyárthatod itt az elméleteket, de a szövegértéssel úgy látom, hogy neked van problémád. Én nem teóriákról beszélek, hanem a tényről, a saját tapasztalatomról. Amíg volt FB-m, addig is úgy volt beállítva, hogy csak az ismerősök láthatták.

Önmagában az a tény, hogy szerinted, aki nincs fent a közösségi oldalakon, az antiszociális, már önmagában is röhejes. Halkan jegyzem meg, hogy a FB harmadik negyedéves jelentése szerint az USA-ban már csökken az aktív felhasználók száma. Gondolom, akkor kijelenthetjük, hogy kezdenek antiszociálissá válni.

Fekete Pestis 2013.11.02. 11:50:18

@Mj:
"Te amúgy politikus vagy magasrangú köztisztviselő vagy, hogy paranoiát kapsz a 10 évvel ezelőtti képeid kapcsán, vagy ennyire ciki dolgokat csináltál?:) "

Ez nem erröl szól. Hanem arról, hogy a rólunk szóló információt "menedzseljük". Minél kevesebb van fenn, annál kevesebbet kell "menedzselni"-> idö, energia, etc.

Másfelöl pedig el kell kerülni, hogy bizonyos szervezetek ( nem, nem a CIA ;) ) adatokat halásszanak rólad. És nem, nem általánosságban tartok ettöl, hanem egészen konkrétan, valaminek a kapcsán. ( mondjuk odáig szvsz az adott szervezet még nem jutott el, de látom, hogy teszi az elökészületeket ).

Tehát: minél kevesebb adat van rólad az interneten, annál kevesebb gondod akad a jövöben. [Hasznod semmi az adat- fénykép és mifene megosztásból, a károd viszont egyéertelmü, és számszerüsíthetö lehet].

Sajnos [hál'Istennek?] még [?] nem töltök be olyan pozíciót, hogy bizonos szocális oldalak látogatását mellözni tudjam, de ezt a minimumra redukálom, és ott is megteszem az óvintézkedéseket. Ha olyan poziban lenék, hogy nem lenne szüksséges, minden szívfájdalom nélkül törölnám magam a 'csába.

Egy jótanács (úgy általában): ahol csak lehet össze kell zavarni a különbözö nyilvántartásokat, és rólad gyüjtött adatokat. Az internetes adatmenedzselés ennek az eszköze lehet.

2013.11.04. 03:47:34

Jó irás, de én is azon a véleményen vagyok, hogy a nyilt őszinteség öngyilkosság egy interjún. Észak-Amerikában resume van CV helyett, esetleg "cover letter" (ha kérnek). Teljesen elvárt hogy szépen kicifrázod a tapasztalatodat, valós vagy valósnak vélt képességeidet. Viszont tudni kell hogy itt hol van a határ, pl. olyan adatot, amit le fognak csekkolni, öngól lenne hamisitani. Az is nagyon fontos hogy egy olyan személyiséget alakits a munkáltatónak, amit éppen keresnek - pl. ha csapat embert keresnek, akkor ne valld be hogy erősen introvertált vagy, utálsz partikra járni, és kedvenc időtöltésed a filmgyüjteményed katalogizálása, stb. Ha teszt van, azt ennek értelmében kell kitölteni - ezt lehet gyakorolni személyiség tipizáló honlapokon. Na persze az interjúztatónak jól jönne az őszinteséged, mert igy akkor könnyebben ki tud szürni. :)

Az öltözékhez még annyit hogy errefelé konzervativabbak e téren és a formális öltözék elvárt egy interjún. A farmer semmiképpen nem OK.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.11.04. 11:35:56

@Csumpitáz Béla:

Nem szerintem antiszociális, hanem rengeteg munkaadó gondolhatja és gondolja is így, amiről neked is, meg nekem is megvan a magunk véleménye, de ezek szerint másodszorra sem voltál képes megérteni, hogy kikről mit írok, ami elég szomorú. Ennyit a szövegértésről.

Egyébként sehol nem utaltál arra, hogy törlés helyett titkossá tetted a profilod idegenek számára, hanem szimplán azt tanácsoltad, hogy mindenki törölje magát Facebook-ról azért, mert neked ez bejött. Ezek után viszont teljesen illogikus kapcsolatot keresned az álláshoz jutásod és a Facebook-profilod között, mivel egyik esetben sem láthatták a munkaadók a profilodat, kivéve, ha valamilyen közös ismerőst megkértek, hogy vájkáljon már az adataid között, aminek a valószínűsége elég csekély, főleg sorozatban, hónapokon keresztül.

Az, hogy az USÁ-ban mi van, meg ebből a szempontból teljesen irreleváns. Anno iwiw profilokat nézegettek a HR-esek, most Facebook-ot (is). Iwiw meg nincs is Amerikában.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.11.04. 11:46:18

@Fekete Pestis:

Mivel két oldalon vannak fenn az adataim, ezért nem túl bonyolult "menedzselni" őket. (Plusz van egy, amit már nem is használok, csak fényképlerakat.) Egyébként elég sok hasznom származik belőlük, főleg a saját fényképeim kiváló minőségű feltöltése meg bizonyos dolgok adás-vétele kapcsán.
A rólam gyűjtött adatokat hogy tudnám összezavarni, ha fogalmam sincs arról, hogy egyáltalán gyűjtenek-e?:D Vagy naponta változtassam az ismeretlenek számára úgysem látható profilomat, mert Úristen, mi lesz, ha megtudják, hogy milyen a kapcsolati státuszom?:)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.08.28. 14:42:11

Most jutott eszembe a blog, de látom, hogy véget ért a multikarrier...


süti beállítások módosítása